VIDEO | Marcel Ciolacu: „Nu sunt deloc de acord cu vaccinarea obligatorie. Ai dreptul să nu te vaccinezi, am dreptul să mă vaccinez”

Publicat: 30/11/2021, 19:51

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți la TVR 1, că nu este „deloc” de acord cu impunerea unor măsuri care să ducă la vaccinarea obligatorie. El a afirmat că fiecare român va fi liber să aleagă dacă se va vaccina împotriva Covid-19 sau nu.

Întrebat care va fi abordarea certificatului verde, Marcel Ciolacu a răspuns: „Stop Covid. Va veni domnul Rafila și va explica ceva predictibil.

Liderul social-democraților a precizat că nu este „deloc de acord cu vaccinarea obligatorie”, lăsând la alegerea fiecărui cetățean posibilitatea de a alege. De asemenea, în ceea ce privește certificatul verde, Ciolacu a afirmat că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila va veni și va explica un mecanism predictibil prin care acesta poate fi implementat.

„Eu nu oblig pe nimeni şi nu sunt deloc de acord cu vaccinarea obligatorie. Am şi eu drepturi ca şi dumneavoastră. Ai dreptul să nu te vaccinezi, am dreptul să mă vaccinez. Dreptul la viaţă cred că primează peste toate celelalte drepturi. Va fi veni, domnul doctor Rafila, şi va explica un mecanism predictibil ştiinţific. Nu condamn lumea să nu meargă la serviciu sau…veţi vedea”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi, la TVR 1.

Premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, că a discutat cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pentru a găsi soluţiile prin care actul normativ privind certificatul verde la locul de muncă să fie reintrodus în dezbaterea Parlamentului, iar în momentul în care va fi aprobat de Camera Deputaţilor, să meargă la promulgare şi să poată să fie aplicat.

„Este un subiect pe care l-am discutat cu domnul ministru Rafila sâmbătă şi am convenit să găsim acele soluţii prin care certificatul verde să fie reintrodus în dezbatere în Parlament. Şi în momentul în care va fi aprobat de Camera Deputaţilor, să meargă la promulgare şi să poată să fie aplicat”, a afirmat Ciucă, aflat într-o vizită la Giurgiu, întrebat când va putea fi aplicat certificatul verde la locul de muncă.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase