Marcel Ciolacu: Nu susţin nicio majorare de taxe, nici anul acesta, nici anul viitor. Codul fiscal va intra într-o discuţie în coaliţie

Marcel Ciolacu: Nu susţin nicio majorare de taxe, nici anul acesta, nici anul viitor. Codul fiscal va intra într-o discuţie în coaliţie
Marcel Ciolacu/ Sursă FOTO: Facebook
Publicat: 14/02/2022, 16:25

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că nu susţine, nici anul acesta, nici anul viitor, vreo majorare de taxe. El a precizat că și Codul fiscal va intra într-o discuţie în coaliţie, asumată în Programul de guvernare.

Anul acesta, eu nu susţin nicio majorare de taxe. Nici anul viitor nu susţin vreo majorare de taxe. În schimb, şi în Programul de guvernare şi în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă asumat de către domnul Ghinea şi foştii colegi de coaliţie de dreapta sunt trecute toate aceste măsuri. Noi le-am aflat, şi eu, şi dumneavoastră, mai târziu, când nu au mai fost secrete. Cred că am lămurit lucrurile şi Codul fiscal va intra într-o discuţie în coaliţie, prevăzută în Programul de guvernare această discuţie şi, mai mult, este un jalon din PNRR”, a afirmat Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

El a fost întrebat dacă supraimpozitarea celor care au mai multe locuinţe şi maşini mai este o măsură avută în vedere de PSD.

Adrian Câciu: În anul 2022 nu o să fie taxe noi

Românii vor putea să își amâne taxele la ANAF până pe 30 iulie, fie că vorbim de persoane fizice sau de firme, a explicat, la începutul lunii ianuarie, Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Întrebat dacă în anul 2022 românii vor avea noi taxe pe poluare, proprietăți sau salarii, ministrul Finanţelor Adrian Câciu a spus:

„Nu, în anul 2022 nu o să fie taxe noi. O să avem această analiză pe regimul fiscal pe care o avem prevazută şi în PNRR pe care o facem cu mediul de afaceri și cu instituțiile internaționale și vedem cum este așezată pagina fiscală sau dacă excepțiile de la regimul fiscal își ating potențialul pentru care au fost gândite”, a spus Câciu.

Întrebat dacă putem vorbi în România în perioada următoare despre scăderea de contribuții la pensie sănătate scăderea taxării pe salarii, ministrul Finanţelor a spus că ” în programul de guvernare este asumat ca obiectiv scăderea taxării muncii, dar la finalizarea analizei se va veni cu o propunere și în acest sens”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase