Marcel Ciolacu, rundă de consultări cu reprezentanții Sanitas: „S-a căzut de acord asupra unei creșteri a fondului de salarii cu 15%”

Marcel Ciolacu, rundă de consultări cu reprezentanții Sanitas: „S-a căzut de acord asupra unei creșteri a fondului de salarii cu 15%”
Publicat: 25/01/2024, 16:55

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, joi, la Palatul Victoria, o delegație de reprezentanți ai Federației Sanitas pentru o rundă de consultări privind principalele revendicări ale angajaților din sistemul medical.

Discuțiile de joi de la sediul Executivului au vizat cele două paliere ale revendicărilor comunicate anterior de reprezentanții Sanitas, și anume, necesarul de posturi în unitățile sanitare și salarizarea personalului din sistemul de sănătate.

„În urma discuțiilor de astăzi cu premierul Marcel Ciolacu, s-a convenit asupra ajustării schemelor de personal și deblocării de posturi în urma unei evaluări a necesarului de personal, cu prioritate în spitalele universitare și în centrele spitalicești județene cele mai aglomerate. Această evaluare va figura, de altfel, pe agenda unei noi întâlniri ce va avea loc săptămâna viitoare și la care vor fi invitați manageri de spitale și ai centrelor spitalicești județene, conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și reprezentanți al ministerelor cu atribuții în această direcție”, a transmis Guvernul, după întâlnire.

În ceea ce privește revendicările salariale, s-a căzut de acord asupra unei creșteri a fondului de salarii cu 15% pentru sectorul sanitar, majorare care ar urma să fie implementată în prima jumătate a acestui an, potrivit sursei citate.

La discuții au participat, de asemenea, viceprim-ministrul Marian Neacșu, consilierii de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Carmen Orban și Minel Ivașcu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Alexandru Rogobete, și secretarul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Mihai Constantin, purtător de cuvânt al Guvernului.

Protest în fața Ministerul Muncii

Reprezentanții Sanitas au organizat, joi, un protest în fața Ministerului Muncii, pentru drepturile colegilor din sănătate și asistență socială.

O delegație a sindicaliștilor din domeniul sănătății și asistenței sociale a fost primită de ministrul Simona Bucura Oprescu, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

Delegația a fost condusă de către Răzvan Gae, vicepreședinte al Federației Sindicale Sanitas, și de Titi Costin, președintele Comisiei pentru Asistență Socială din cadrul Sanitas.

Principalele aspecte semnalate de către sindicaliști au fost cele legate de lipsa de personal, salarizarea din sistemul de sănătate și #asistență socială și de necesitatea încheierii unui contract colectiv de #muncă în domeniul asistenței sociale.

„Suntem deschiși pentru a găsi împreună soluțiile cele mai bune pentru deficitul de personal, nivelul de salarizare și îmbunătățirea dialogului social. MMSS va adresa o invitație și structurilor asociative ale administrației publice locale pentru a se demara negocieri la nivelul acestora cu federațiile reprezentative la nivel de sector în vederea încheierii unui contract colectiv de muncă.”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Sursa foto: Guvernul României

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Investiţie de 165 de milioane de euro în România. Oraşul unde se va construit un...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică