Marcel Vela, surprins la o terasă din Capitală unde nu se respectau măsurile anti-COVID. Cum se apără fostul ministru de Interne (VIDEO)

Marcel Vela, surprins la o terasă din Capitală unde nu se respectau măsurile anti-COVID. Cum se apără fostul ministru de Interne (VIDEO)
Marcel Vela, surprins la o terasă din Capitală unde nu se respectau măsurile anti-COVID (FOTO - captură video: Digi 24)
Publicat: 24/03/2021, 00:45
Actualizat: 24/03/2021, 00:52

Digi 24 a prezentat, marți seară, imagini cu fostul ministrul de Interne Marcel Vela, la o terasă din Capitală unde nu se respectau măsurile anti-COVID. Senatorul spune că terasa nu era închisă, deoarece avea acoperișul rabatat. „Vă spun cu certitudine că era un radiator electric, ceea ce înseamnă că era acoperișul deschis”, s-a apărat el.

Vela, în calitate de fost ministru de Interne, a participat în aceeați zi la o ședință de bilanț la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în ziua în care autoritățile au discutat despre restricțiile care trebuie impuse pentru stoparea extinderii pandemiei de COVID.

După discuțiile aprinse despre măsuri dure aplicate populației, Marcel Vela s-a oprit la o terasă din zona bulevardului Decebal din Capitală, care are acoperite toate laturile, fapt care contravine normelor în vigoare.

Conform unei hotărâri a Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), terasele sunt definite ca fiind spații dispuse în exteriorul clădirilor, cu un tavan și un singur perete, .

În imagini se poate vedea și faptul că la interior erau ocupate mese la distanțe care nu pot asigura o protecție sanitară.

Cum s-a apărat fostul ministru, în fața imaginilor

Fostul ministru de Interne, în prezent senator, spune că a respectat regulile și că terasa nu era închisă, deoarece avea acoperișul rabatat.

Această terasă nu are acoperiș. O să vă dau o imagine cu acoperișul care este deschis. La masă am stat sub 6 persoane. Dacă derulați imaginea o să vedeți că în dreapta este o masă unde nu stă nimeni, pentru că erau marcate”, a spus Marcel Vela, comentând imaginile difuzate de Digi24.

La remarca moderatorului că se văd becuri atârnând din acoperiș, Vela a răspuns că sunt „becuri suspendate, pentru că, normal, într-un loc închis și seara e nevoie de lumină”.

Așa cum, fiind acoperișul deschis, deasupra mesei, era un radiator electric. Vă spun cu certitudine că era un radiator electric, ceea ce înseamnă că era acoperișul deschis. Puteți trimite la orice oră după-amiaza să vedeți că acoperișul e rabatat și sunt radiatoare electrice”, a continuat fostul ministru.

Acesta a ținut să precizeze că becurile care se văd în imagini sunt suspendate de niște grinzi.

Această terasă, repet, nu avea acoperiș. E acoperișul rabatat, deci nu are acoperiș. E foarte logic ce vă explic și puteți verifica. Nu vreau să intru pe detalii tehnice. Am intrat acolo, spațiul era deschis, am respectat regula la masă, fiind 5 în loc de 6, am respectat inclusiv scaunele, am lăsat un loc între noi așa cum era marcat, la masa de lângă era liber. Eu susţin respectarea tuturor regulilor şi le şi respect”, a adăugat Vela.

Pandemia care a pus pe jar România. Ce s-a întâmplat din ziua în care Klaus Iohannis a decretat stare de urgență în România (ANALIZĂ)

În urmă cu un an, mai precis pe 16 martie 2020, președintele Klaus Iohannis anunța că România intră în starea de urgență, stare ce avea să fie prelungită şi menţinută până pe 15 mai, când s-a intrat în starea de alertă.

Anunțul venea la doar câteva zile după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) declarase pandemie de COVID-19. Ultima dată când în țara noastră fost decretată stare de urgență a fost în timpul mineriadelor din ianuarie 1999. Citește aici bilanțul unui an de pandemie!

FOTO & VIDEO: Digi 24

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu