Marea Britanie construiește primul aeroport din lume pentru mașini zburătoare

Marea Britanie construiește primul aeroport din lume pentru mașini zburătoare
Primul aeroport din lume cu vehicule electrice de zbor, în apropiere de Coventry, Marea Britanie
Publicat: 09/02/2021, 10:41

Este o pasăre? Este un avion?  S-ar putea să sune dintr-un film de science-fiction, dar acest aeroport este de fapt pregătit pentru noiembrie 2021 lângă orașul Coventry din Marea Britanie.

Facilitatea Air-One va fi deschisă doar o lună și este o colaborare între agențiile guvernamentale, întreprinderile din sectorul privat și industria aviației. A fost dezvoltat de Urban Air Port, cu implicarea Diviziei de mobilitate a aerului urban al Hyundai Motor Group și a Consiliului Municipal Coventry.

Primul aeroport din lume cu vehicule electrice de zbor, în apropiere de Coventry, Marea Britanie, se va deschide în noiembrie 2021

Mai mult decât un zbor de lux

Aeroportul  este construit ca o dovadă a conceptului de hub cu emisii zero pentru viitoarele moduri de călătorie. Vehiculele electrice de decolare și aterizare verticale (eVTOL) sunt sugerate ca o modalitate cu emisii reduse de carbon pentru a ușura congestia, pe măsură ce oamenii călătoresc între centrele urbane.

„Mașinile au nevoie de drumuri. Trenurile au nevoie de șine. Avioanele au nevoie de aeroporturi. eVTOL-urile vor avea nevoie de porturi aeriene urbane ”, a declarat Ricky Sandhu, fondator și președinte executiv al Urban Air Port. „Mașinile zburătoare erau un proiect futurist al fanteziei. Air-One va aduce transportul aerian urban curat către mase și va dezlănțui o nouă lume aeriană cu mobilitate zero emisii. ”

„Airport Shuttle și Air Taxi sunt viabile”, potrivit unui raport tehnic al NASA din noiembrie 2018, care estimează „o valoare totală semnificativă disponibilă pe piață în SUA de 500 miliarde de dolari”. Deși raportul a subliniat, de asemenea, că ar putea exista „constrângeri juridice și de reglementare semnificative, condițiile meteorologice, certificarea, percepția publică și infrastructura” cu care se confruntă eVTOL-urile.

În prezent, în Marea Britanie nu există mașini zburătoare sau drone care transportă pasageri. Totuși, se spune că facilitatea atrage interesul companiilor de logistică în special. Utilizarea dronelor aeriene pentru livrarea coletelor a fost respinsă aproape de câte ori s-a discutat, din cauza provocărilor operațiunii lor în zonele dens populate. Dar tehnologia s-ar putea dovedi utilă ca modalitate de transport a mărfurilor între nodurile de transport, iar dronele mari de marfă, fabricate de Malloy Aeronautics, vor fi prezentate pe site.

Mai ieftin decât un elicopter

Compania Uber și Hyundai au anunțat că lucrează împreună pentru a dezvolta un serviciu Uber Air Taxi la Salonul Consumer Electronics din ianuarie 2020 din Las Vegas. De asemenea, au dezvăluit un model full-size al unuia dintre avioanele planificate. Numit S-A1, va fi 100% electric, va decola vertical, apoi va trece la liftul pe aripă; poate transporta patru persoane cu viteze de până la 290 de kilometri pe oră la o altitudine cuprinsă între 300 și 600 de metri.

Potrivit unui raport din ziarul ” The Times”, avioanele eVTOL sunt „mai silențioase, mai ușoare, mai ieftine și mai ecologice decât elicopterele”. Ideea este că astfel de vehicule ar putea face posibilă deplasarea oamenilor pe distanțe scurte de-a lungul zonelor urbane și eliminarea presiunii legăturilor de transport aglomerate existente.

O declarație a companiei Hyundai face o comparație similară, spunând: „Amprenta fizică a unui port urban aerian este cu 60% mai mică decât un heliport tradițional (cea mai comparabilă infrastructură existentă). Folosind o construcție inovatoare, amplasamentele pot fi instalate în câteva zile, emit emisii nete de carbon nete și pot fi exploatate complet în afara rețelei. ”

Viitoarea provocare a guvernului din Marea Britanie va fi să acorde Urban Air Port o subvenție de 1,64 milioane de dolari, finanțată cu 171 milioane de dolari din Fondul provocării strategiei industriale, care se așteaptă să fie echivalată cu până la 239 de milioane de dolari.

Consilierul orașului Coventry, Jim O’Boyle, a lăudat aspectul de cooperare public-privat al anunțului: „Suntem deja un oraș care contribuie la modelarea viitorului transportului electric și acesta este încă un alt proiect inovator care pune Coventry în fruntea noi tehnologii ”, a spus el. „Evidențiază modul în care Consiliul lucrează alături de o serie de organizații pentru a contribui la modelarea unui viitor mai bun și mai ecologic”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....