Marea Britanie construiește primul aeroport din lume pentru mașini zburătoare

Marea Britanie construiește primul aeroport din lume pentru mașini zburătoare
Primul aeroport din lume cu vehicule electrice de zbor, în apropiere de Coventry, Marea Britanie
Publicat: 09/02/2021, 10:41

Este o pasăre? Este un avion?  S-ar putea să sune dintr-un film de science-fiction, dar acest aeroport este de fapt pregătit pentru noiembrie 2021 lângă orașul Coventry din Marea Britanie.

Facilitatea Air-One va fi deschisă doar o lună și este o colaborare între agențiile guvernamentale, întreprinderile din sectorul privat și industria aviației. A fost dezvoltat de Urban Air Port, cu implicarea Diviziei de mobilitate a aerului urban al Hyundai Motor Group și a Consiliului Municipal Coventry.

Primul aeroport din lume cu vehicule electrice de zbor, în apropiere de Coventry, Marea Britanie, se va deschide în noiembrie 2021

Mai mult decât un zbor de lux

Aeroportul  este construit ca o dovadă a conceptului de hub cu emisii zero pentru viitoarele moduri de călătorie. Vehiculele electrice de decolare și aterizare verticale (eVTOL) sunt sugerate ca o modalitate cu emisii reduse de carbon pentru a ușura congestia, pe măsură ce oamenii călătoresc între centrele urbane.

„Mașinile au nevoie de drumuri. Trenurile au nevoie de șine. Avioanele au nevoie de aeroporturi. eVTOL-urile vor avea nevoie de porturi aeriene urbane ”, a declarat Ricky Sandhu, fondator și președinte executiv al Urban Air Port. „Mașinile zburătoare erau un proiect futurist al fanteziei. Air-One va aduce transportul aerian urban curat către mase și va dezlănțui o nouă lume aeriană cu mobilitate zero emisii. ”

„Airport Shuttle și Air Taxi sunt viabile”, potrivit unui raport tehnic al NASA din noiembrie 2018, care estimează „o valoare totală semnificativă disponibilă pe piață în SUA de 500 miliarde de dolari”. Deși raportul a subliniat, de asemenea, că ar putea exista „constrângeri juridice și de reglementare semnificative, condițiile meteorologice, certificarea, percepția publică și infrastructura” cu care se confruntă eVTOL-urile.

În prezent, în Marea Britanie nu există mașini zburătoare sau drone care transportă pasageri. Totuși, se spune că facilitatea atrage interesul companiilor de logistică în special. Utilizarea dronelor aeriene pentru livrarea coletelor a fost respinsă aproape de câte ori s-a discutat, din cauza provocărilor operațiunii lor în zonele dens populate. Dar tehnologia s-ar putea dovedi utilă ca modalitate de transport a mărfurilor între nodurile de transport, iar dronele mari de marfă, fabricate de Malloy Aeronautics, vor fi prezentate pe site.

Mai ieftin decât un elicopter

Compania Uber și Hyundai au anunțat că lucrează împreună pentru a dezvolta un serviciu Uber Air Taxi la Salonul Consumer Electronics din ianuarie 2020 din Las Vegas. De asemenea, au dezvăluit un model full-size al unuia dintre avioanele planificate. Numit S-A1, va fi 100% electric, va decola vertical, apoi va trece la liftul pe aripă; poate transporta patru persoane cu viteze de până la 290 de kilometri pe oră la o altitudine cuprinsă între 300 și 600 de metri.

Potrivit unui raport din ziarul ” The Times”, avioanele eVTOL sunt „mai silențioase, mai ușoare, mai ieftine și mai ecologice decât elicopterele”. Ideea este că astfel de vehicule ar putea face posibilă deplasarea oamenilor pe distanțe scurte de-a lungul zonelor urbane și eliminarea presiunii legăturilor de transport aglomerate existente.

O declarație a companiei Hyundai face o comparație similară, spunând: „Amprenta fizică a unui port urban aerian este cu 60% mai mică decât un heliport tradițional (cea mai comparabilă infrastructură existentă). Folosind o construcție inovatoare, amplasamentele pot fi instalate în câteva zile, emit emisii nete de carbon nete și pot fi exploatate complet în afara rețelei. ”

Viitoarea provocare a guvernului din Marea Britanie va fi să acorde Urban Air Port o subvenție de 1,64 milioane de dolari, finanțată cu 171 milioane de dolari din Fondul provocării strategiei industriale, care se așteaptă să fie echivalată cu până la 239 de milioane de dolari.

Consilierul orașului Coventry, Jim O’Boyle, a lăudat aspectul de cooperare public-privat al anunțului: „Suntem deja un oraș care contribuie la modelarea viitorului transportului electric și acesta este încă un alt proiect inovator care pune Coventry în fruntea noi tehnologii ”, a spus el. „Evidențiază modul în care Consiliul lucrează alături de o serie de organizații pentru a contribui la modelarea unui viitor mai bun și mai ecologic”.

ŞOC | Scene incredibile într-un club de noapte. Bătută şi violată de o vedetă aflată...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
FOTO. Maria Dragomiroiu, imagini de senzație la plajă! Cum arată în costum de baie, la...
Zone erogene ale bărbaților care produc plăceri uriașe
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Omicron, tulpină dominantă în România. Noua variantă a acaparat marile oraşe: 96% în Cluj, 72%...
O bancă din România vinde un VW Passat. Pare chilipir dar are o mare problemă
BANCUL ZILEI – Pofte vinovate în miez de noapte: “Dragă, așa aș vrea să fac...
CEO-ul Pfizer: Virusul va persista ani de zile, dar acesta ar putea fi ultimul val...
Ce i-a făcut Niculina Stoican lui Petrică Măţu Stoian, chiar înainte să moară? 'Băiatul' cântăreţului...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
MINORUL care a INCENDIAT blocul din KM 4-5, plasat în AREST la DOMICILIU
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Răsturnare șocantă de situație în cazul Raisei, fetița ucisă pe trecere de mașina poliţiei. Ce...
Klaus Iohannis A RĂMAS FĂRĂ CUVINTE. Ce cadouri a primit președintele României. S-a aflat chiar...
Anamaria Prodan o face praf pe Corina Caciuc! Fotografii șocante cu iubita lui Reghe
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...