Marian Godină intervine în scandalul „Românii au talent”: „Părinții lui Rareș au ales texte bune de prins la norod, niște PLATITUDINI”

Marian Godină intervine în scandalul „Românii au talent”: „Părinții lui Rareș au ales texte bune de prins la norod, niște PLATITUDINI”
Marian Godină intervine în scandalul „Românii au talent”
Publicat: 15/05/2023, 10:07
Actualizat: 15/05/2023, 10:26

Un val de reacții negative au apărut în social media după ce Rareș Prisacariu a câștigat premiul cel mare la „Românii au talent”. Mai multe voci spun că este un copil „abuzat” de familie și de organizatorii emisiunii, dar și că este „un mic AUR-ist”. Polițistul Marian Godină a luat atitudine, într-o postare pe Facebook, și spune că Rareș „e un copil îngrijit, foarte bine crescut, care are parte de o educație aleasă”.

Finala „Românii au talent” a împărțit românii în două tabere: unii apreciază talentul lui Rareș Prisacariu, în timp ce alții spun că el este un copil manipulat de părinți, pentru a obține notorietate și bani.

Marcel Ciolacu, despre momentul lui Rareș Prisacariu de la „Românii au talent”: „O lecție în versuri despre ce înseamnă cu adevărat patriotismul” | VIDEO
Sursa foto: Captură Facebook

„L-aș fi votat vreodată pe acel copil? Cu siguranță nu”

Marian Godină face parte din prima categorie și spune că nu vorbim în acest caz de „un copil abuzat, ci de unul foarte bine crescut”.

„Eu nu cred că acel copil, cel care a câștigat Românii au talent, e un copil abuzat. Eu cred că e un copil îngrijit, foarte bine crescut, care are parte de o educație aleasă. Aleasă de părinți, desigur, că doar nu-i aleg educația comentatorii de pe net.

Mai cred că are un talent de orator, cel mai probabil la pachet cu mult antrenament, și o memorie foarte bună. Sunt foarte mulți adulți care nu ar fi capabili să memoreze texte atât de lungi.

L-aș fi votat vreodată pe acel copil? Cu siguranță nu. De altfel, nici nu cred că cineva i-a votat talentul oratoric și cred că pe nimeni nu ar fi impresionat dacă ar fi recitat ceva din Shakespeare, la fel cum nimeni nu ar fi fost impresionat nici de aceleași versuri, dar recitate de un adult.

Părinții i-au ales niște texte numai bune de prins la norod, niște înșiruiri de platitudini care impresionează oamenii mai mult emotivi și mai puțin raționali. Ar fi interesant să vedem niște statistici despre publicul acelei emisiuni și, mai ales, despre cei care votează. Sunt convins că nu ar fi surprize, este foarte previzibil”, scrie Marian Godină, pe Facebook.

„M-am minunat de ce îi mai duce capul pe unii părinți să își pună copiii să spună”

În concluzie, arată polițistul, „eu nu sunt revoltat, așa cum îi văd pe mulți, mai ales pentru că nu am votat, ba doar am văzut prima sa apariție, iar după câteva minute m-am minunat de ce îi mai duce capul pe unii părinți să își pună copiii să spună”.

„Pentru că da, un copil de vârsta lui, oricât de mult le-ar plăcea unora să creadă asta, indiferent de cât de mare ar avea IQ-ul, nu poate face nimic de capul lui, nu se poate înscrie la o emisiune, nu poate alege singur ce să recite, ce să învețe, ce să citească, cum și cu ce să se îmbrace, la fel cum un copil de vârsta lui nu răspunde în fața legii. Pentru că nu are discernământ. La fel ca mulți dintre adulții care votează”, conchide Godină.

Marian Godină / Sursa foto: Facebook
Marian Godină / Sursa foto: Facebook

Șerban Huidu, reacție dură după ce Rareș Prisacariu a câștigat Românii au talent: „Un băiețel care și-a sacrificat copilăria…”

Prezentatorul TV Șerban Huidu a fost unul dintre cei care a reacționat vehement, chiar dacă Rareș Prisacariu a fost votat de public.

„Povestea începe acum câteva săptămâni cu Rareș. Un băiețel din Botoșani a recitat la Virgil Ianțu în emisiune, niște versuri din Eminescu. Toată lumea a explodat spunând că ce nemaipomenit e puștiul. Și da, are putere de memorare si o mimica excelentă. Dar e un copil oameni buni.

E un copil de nici 7 ani expus ani la o televiziune, în mii de articole etc. Rareș nu este un motiv de laudă. Este expresia neputinței noastre de a ne găsi adevărați lideri nepopuliști cu carismă și convingători. Nu un băiețel care și-a sacrificat copilăria învățând versuri patriotice reprezintă viitorul. Nici încercarea jalnică de a îl exploata. Viitorul îl reprezintă puterea tinerilor de a discerne, puterea liberului arbitru, puterea unui sistem de valori care să îi facă oameni buni și mai ales corecți.

Asta nu se învață pe dinafară peste noapte, memorând și recitând niște versuri pe care nici nu le înțelege un copil de 7 ani. M-am uitat atent la toate înregistrările. La 7 ani sa citești 200 de cărți si sa le memorezi? E un talent, dar exploatarea lui și moartea copilăriei sunt de condamnat. Și știți ce e grav? În toate articolele apărute după emisiune nu am găsit măcar unul să spună asta”, a scris Huidu, pe Facebook.

Cine este, de fapt, Rareș PRISACARIU, câștigătorul „Românii au Talent”

Rareș Prisacariu a cucerit inimile românilor și, odată cu ele, și marele premiu de la emisiunea-concurs Românii au Talent.

Rareș este un adevărat copil-minune, la doar 7 ani având o memorie excepțională, pe care oricine ar invidia-o. El recită monologuri, poezii sau discursuri, dar ceea ce l-a făcut special în acest sezon al emisiunii a fost faptul că le-a dat telespectatorilor adevărate lecții de viață, aducându-le multora aminte despre lucruri demult uitate.

În finala de vineri, el a prezentat „un moment inspirat de Dumnezeu și de Octavian Paler”. El le-a mulțumit celor care l-au votat, spunând că fără voturile lor nu ar fi putut ajunge în ultima etapă. (detalii complete aici…).

Cine este, de fapt, Rareș Prisacariu, câștigătorul Românii au Talent. Ce a făcut acesta până la 7 ani

Ce meserii au părinții băiețelului de 7 ani care a câștigat 120.000 de euro la „Românii au talent”

Mama lui Rareș, Gina Prisăcariu, are 41 ani și este din Botoșani.

Provenită dintr-o familie de dascăli, ea a urmat , într-o calea părinților și azi este educatoare la o grădiniță din municipiu. Se declară pasionată de lectură și pictură.

În schimb, tatăl lui Rareș, Marius Prisăcariu, are 45 de ani și a studiat Științe Economice. Lucrează ca funcționar public în cadrul Consiliului Județean Botoșani și este pasionat de istorie și cinematografie.

Rareș Prisăcariu este elev în clasa I-a la Școala Gimnazială nr. 7 din Botoșani. În particular, urmează cursuri de actorie la Școala Populară de Arte „George Enescu”, făcând parte din trupa mică la teatru. (detalii suplimentare aici…)

Ce meserii au părinții lui Rareș Prisăcariu, băiețelul de 7 ani care a câștigat 120.000 de euro la „Românii au talent”
Ce meserii au părinții lui Rareș Prisăcariu, băiețelul de 7 ani care a câștigat 120.000 de euro la „Românii au talent” / Sursa FOTO: facebook.com/romaniiautalent
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Exercițiul „extraordinar” care crește longevitatea și reduce riscul de atac de cord