Marius Budăi, despre pensiile speciale: Mi se pare normal ca această reformă să fie făcută de fiecare minister de resort

Marius Budăi, despre pensiile speciale: Mi se pare normal ca această reformă să fie făcută de fiecare minister de resort
Ministrul Muncii, Marius Budăi
Publicat: 19/01/2022, 21:32

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat miercuri la Antena 3, că reforma pensiilor speciale trebuie făcută de minister de resort în parte, întrucât Ministerul Muncii se ocupă de reforma din sistemul public de pensii.

„Tot în acel memorandum (privind acordul cu Banca Mondială, n.r.) am introdus – nu neapărat în mod nominal – miniştri ministerelor de resort care au indemnizaţii şi pensii de serviciu stabilite şi plătite în baza unor legi speciale, pentru că mi se pare normal ca această reformă să fie făcută de fiecare minister de resort.

Ministerul Muncii să facă reforma pentru sistemul public de pensii şi fiecare minister de resort în parte să vină cu reforma aferentă sistemului lui”, a spus Marius Budăi, la Antena3.

Budai a afirmat  că a aprobat la finalul anului 2021 un memorandum care prevede încheiat unui acord cu Banca Mondială în ceea ce priveşte consultanţa privind legea pensiilor, dar şi legea salarizării.

„În luna decembrie am aprobat un memorandum în Guvern şi în acel memorandum este un calendar care prevede că până la sfârşitul lunii februarie anul acesta trebuie să avem încheiat acordul cu Banca Mondială, care priveşte acea consultanţă privind legea pensiilor, dar şi legea salarizării. (…)

Purtăm discuţii zilnice, aproape, în paralel cu reprezentanţii Comisiei Europene, dar şi cu reprezentanţii Băncii Mondiale. Suntem la nivel de constituire de comisii tehnice, discuţii, astfel încât acordul pentru furnizarea de servicii să fie semnat, aşa cum a fost aprobat în memorandumul din decembrie, adică până la sfârşitul lunii februarie”, a afirmat Marius Budăi