VIDEO Marius Budăi: „Pensiile sunt încă foarte mici în România. Nu înţeleg de ce cineva ne-a condamnat la sărăcie pentru 50 de ani de acum încolo”

Publicat: 10/08/2022, 22:47
Actualizat: 10/08/2022, 23:09

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, miercuri la Antena 3, că în continuare pensiile din România sunt foarte mici, criticând încă o dată acea limită de 9,4% din PNRR. El spune că există șanse ca această limitare să fie eliminată după negocierile cu cei de la Comisia Europeană.

„Este crudul adevăr din România. E încă o dovadă în plus că ceea ce poate pentru unii a părut un moft atunci când am venit la guvernare, şi anume primul pachet social, când nici nu era vorba de război şi de toate ce au urmat acestui război, nu a fost un moft pentru PSD. Nu a fost un moft. E o necesitate.

Pensiile sunt încă foarte mici în România, de aceea nu înţeleg de ce cineva ne-a condamnat la sărăcie pentru 50 de ani de acum încolo. De aceea, lupta mea teribilă şi o voi continua, atât timp cât voi avea susţinerea preşedintelui Marcel Ciolacu şi a întregului PSD, această luptă de rediscutare şi de renegociere a PNRR, a declarat Budăi.

Ministrul Muncii spune că media UE ca procent alocat din PNRR pentru reforma pensiilor este de 13% în timp ce România are doar 9,4%. El spune că va aduce pe masa Comisiei Europene toate argumentele care sunt necesare pentru a elimina acest procent care blochează creșterea pensiilor pentru următorii 50 de ani.

„Media Uniunii Europene este în jur de 13%. Vreau să vă spun că am studiat împreună cu colegii şi cu ataşaţii de muncă pe care Ministerul Muncii îi are în Uniunea Europeană, majoritatea PNRR-urilor şi toată legislaţia ţărilor statelor membre din UE, nu există nicăieri o asemenea încorsetare, nu spune în niciun PNRR, în nicio legislaţie a statelor membre a Uniunii Europene.

Eu am purtat discuţii repetate cu cei de la Comisia Europeană şi să ştiţi că se acceptă orice dialog pe bază de argument. Noi acum suntem în stadiul în care acum construim argumentele toate şi variantele de renegociere. Eu ceea ce am discutat cu Marcel Ciolacu şi în interiorul PNRR şi vom propune în coaliţie este ca acest procent să dispară de tot din PNRR-ul românesc, pentru că nu l-am găsit nicăieri.

Am maxim trei săptămâni să am un material pe care îl voi pune pe masa discuţiilor, aşa cum am spus şi partenerilor sociali, pentru că eu nu vreau să repet aceeaşi greşeală”, a declarat Marius Budăi.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase