Marius Pașcan (PMP): Site-ul partidului a fost atacat de hackeri din Rusia

Marius Pașcan (PMP): Site-ul partidului a fost atacat de hackeri din Rusia
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 01/05/2022, 15:53

Marius Pașcan, prim-vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP), a scris duminică pe Facebook că site-ul formațiunii a fost atacat de mai multe ori de hackeri din Rusia.

Potrivit acestuia, compania americană care asigură serviciile de securitate pentru site-ul PMP a informat partidul că pagina a fost ținta a 61 de atacuri în ultimele 30 de zile.

„Compania din SUA care asigură serviciile de securitate cibernetică pentru pagina web națională a Partidului Mișcarea Populară ne-a informat oficial că a blocat, în ultimele 30 de zile, 61 de atacuri asupra site-ului nostru.

Hackeri din Rusia au încercat să pirateze și să blocheze comunicarea PMP. Se pare că îi supără politica prounionistă și de susținere a fraților români din Basarabia, acțiunile noastre de sprijin pentru Ucraina și refugiați, asumarea proeuropeană și protestele la adresa Rusiei, acțiunile politice repetate împotriva unui război absurd, iresponsabil.

Vom continua să ne facem datoria, să-i reprezentăm, să răspundem problemelor, așteptărilor naționale ale românilor, a tuturor celor pe care-i reprezentăm, în pofida oricăror presiuni ori represalii”, a scris acesta pe Facebook.

Mai multe site-uri din România, atacate de hackeri ruși

Hackerii din gruparea Killnet au atacat site-ul Directoratul Național de Securitate Cibernetică și încearcă să creeze vulerabilități la paginile web ale PNL și USR. În plus, ei au publicat o listă lungă cu paginile de internet ale multor instituții, dar și redacții și partide din România.

Atacurile cibernetice ale hackerilor din gruparea Killnet vin în lanț, după ce vineri, membrii grupului au spart paginile web ale Partidului Social Democrat (PSD), Ministerului Apărării Naționale, Poliției de Frontieră și site-ul CFR Călători.

Inspectoratul general al Poliției Române a transmis, sâmbătă după-amizaă că un atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române (www.politiaromana.ro) a fost respins  de către specialiştii în comunicaţii si tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei.

Atacuri similare ale grupului au avut loc recent și în Cehia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase