Marius Pavel (PSD): „Palma justiției pentru Nicușor Dan și cei care doreau să desființeze companiile municipale”. Ana Ciceală (USR): „Vom face recurs”

Marius Pavel (PSD): „Palma justiției pentru Nicușor Dan și cei care doreau să desființeze companiile municipale”. Ana Ciceală (USR): „Vom face recurs”
Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 28/06/2021, 18:49

Consilierul PSD Marius Pavel anunță că Tribunalul București a respins cererea celor de la USR de desființare a companiilor municipale înființate în mandatul Gabrielei Firea. Ana Ciceală, care are calitatea de reclamant în dosar susține că se va face recurs la decizia Tribunalului.

„Palma justiției pentru…#NicușorDan și “ai lui”

Minciunile lui Nicușor Dan și “ai lui” ies la iveală. Justiția le dă lovitura de grație. În urmă cu câteva zile, Tribunalul Municipiului București a respins cererea prin care EI – Nicușor Dan și “ai lui’ – doreau să desființeze companiile municipale”, a scris pe Facebook consilierul PSD Marius Pavel.

Consilierul CGMB mai spune că planul de desființare a Companiilor Municipale continuă pentru Nicușor Dan.

„După ce au strigat ca din gură de șarpe că respectivele companii au fost înființate ilegal, justiția vine și îi contrazice. Nu ar fi singura. A făcut-o și Prefectul Muncipiului București. Însă, acum, justiția, prin decizia de respingere a acțiunii, spune, negru pe alb, faptul că respectivele companii au fost înființate în mod legal.

Deci, planul lor de desființare este împiedicat. Pentru moment. Pentru că, el – planul – continuă”, mai scrie Marius Pavel.

Ana Ciceală: „Oricum, noi le desființăm”

Per de altă parte, Ana Ciceală, consilier USR, care este parte din acest proces în calitate de reclamant a declarat pentru Gândul că decizia Tribunalului București este în primă înstanță și că va face recurs.

„Am pierdut în primă instanță procesul pentru anularea acelor 20 de hotărâri de confirmare a înființărilor. Vom face bineînțeles apel și credem că instanța de apel ne va da dreptate, deoarece argumentele legale sunt solide. iar hotărârile din punctul nostru de vedere sunt nelegale. Companiile municipale rămân în continuare nelegale. Oricum, noi le desființăm”, a precizat Ana Ciceală pentru Gândul.

Proiecte de dizolvare a patru companii, în ședința de marți

Între timp, Consiliul General al Municipului București (CGMB) va dezbate și va supune votului, în ședința de marți, 29 iunie, patru proiecte de hotărâre care presupun dizolvarea și lichidarea mai multor companii municipale înființate în mandatul condus de Gabriela Firea.

CGMB, care este acționarul majoritar al companiilor municipale înființate în urmă cu mai mulți ani, va dezbate dizolvarea următoarelor societăți: Compania Municipală Sport pentru Toţi, Compania Managementul Transportului, Compania Municipală Agrement și Compania Municipală Publicitate şi Afişaj, potrivt unor proiecte care se află pe ordinea de zi a ședinței CGMB de marți.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase