Marius Tucă, mărturii despre câți bani a făcut din TV și ca director de ziar: „Salariul Andreei Esca era o glumă față de cât câștigam eu”

Publicat: 29/07/2022, 22:36
Actualizat: 29/07/2022, 22:40

Jurnalistul Marius Tucă a făcut o mărturisire care „demolează” mitul salariului Andreei Esca într-o discuție cu Mihai Morar, la podcastul „Fain & Simplu”. 

Întrebat dacă ar fi existat un moment în care să își facă propria televiziune, Marius Tucă a admis că nu a trecut la acțiune pentru că atunci „câștiga atât de mult, că salariul Andreei – să nu se supere pe mine – era o glumă”. Însă, dacă ar da timpul înapoi, jurnalistul spune că ar proceda altfel.

„Am avut. Dar nu am făcut asta pentru că îmi era bine. Câștigam atât de mult, bănuiesc, nu vreau să exagerez, să nu se supere Andreea pe mine, că salariul Andreei era o glumă  față de cât câștigam eu atunci – și ca șef de ziar și ca om care făcea televiziune. Era vorba de bani foarte mulți.

Și atunci au fost foarte multe propuneri de a face televiziune, dar îmi era atât de bine – aveam un show de succes, eram director de ziar, câștigam foarte bine, se născuse Daria… Și nu, nu (n.r. am fost tentat).

Și acum e întrebarea clasică… dacă dai timpul înapoi ai schimba? Da, aș schimba. Aș face acea televiziune. Aș lua și un radio, de atunci, să-l fac. Sunt multe lucruri pe care le-aș schimba. Aș face un ziar care să fie al meu. Și astăzi aș face. Cu toate riscurile. Și cu toate discuțiile că s-a terminat presa scrisă. Nu. Este un punct și de la capăt.

Sunt convins că va exista o resetare a lumii în care trăim cu tot ceea ce presupune ea: pandemie, război, dispariția presei scrise, această lipsire permanentă de drepturi și libertăți. Nu va dura la nesfârșit. Ca atunci când ai puroi la o măsea: la un moment dat se sparge”, a spus Marius Tucă.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase