Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate în Sectorul 1. Care sunt tarifele de recuperare

Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate în Sectorul 1. Care sunt tarifele de recuperare
Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate în Sectorul 1. Care sunt tarifele de recuperare / Foto: Photo by alan King on Unsplash
Publicat: 31/05/2021, 21:37
Actualizat: 01/06/2021, 02:19

Maşinile parcate neregulamentar vor fi ridicate în Sectorul 1, potrivit unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi.

Proiectul prevede aprobarea Regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea şi restituirea vehiculelor staţionate neregulamentar, informează Agerpres.

Restituirea vehiculului se va face numai proprietarului, deţinătorului, utilizatorului legal al acestuia, după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare sau înregistrare, în original, sau a oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului, remorcii, rulotei şi a unui act de identitate al solicitantului.

Care sunt tarifele de recuperare a mașinii

Tarifele de ridicare sunt de 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv şi 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

Tarifele de transport se ridică la 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv şi 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

Tariful de depozitare este de 75 de lei în primele 24 de ore şi 25 de lei/pe zi după intervalul de 24 de ore.

Autovehiculele vor fi ridicate de Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1 sau un operator contractat, în situaţia în care ADP Sector 1 nu va deţine capacitatea necesară de personal şi utilaje pentru realizarea acestei activităţi în regim propriu.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor principale din Regulament, precum şi dispunerea măsurilor de ridicare se va face de către poliţiştii rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti ori de către poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 1, care vor avea calitatea de agenţi constatatori.

Ridicarea vehiculului nu se dispune sau dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează în cazul în care în maşină este vizibilă prezenţa unor persoane.

Cât timp poate fi depozitată o mașină

Vehiculele ridicate vor fi depozitate în spaţii special amenajate în acest scop pe teritoriul municipiului Bucureşti.

Perioada maximă de depozitare este de 6 luni. În situaţiile în care proprietarul nu se prezintă în acest termen pentru ridicare, vor fi luate măsurile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult