Medic din Dolj, suspectat că a vaccinat „pe hârtie” 100 de pacienți

Publicat: 19/01/2022, 09:43
Actualizat: 19/01/2022, 13:28

Un medic de familie din județul Dolj este suspectat că ar fi vaccinat doar pe hârtie peste 100 de persoane.

Acestea au fost trecute în Registrul Național de Vaccinare ca fiind imunizate cu doza unică Johnson& Johnson, dar în realitate nici nu au trecut pe la cabinetul medical.

Pentru prinderea celor implicați, polițiștii au organizat, miercuri dimineața, 36 de percheziții domiciliare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, Mihaela Sadoveanu, din cercetări a reieșit că aproximativ 100 de persoane, din mai multe localități din județul Dolj, prin intermediari, ar fi fost înregistrate, în mod nereal, în Registrul Național de Vaccinări (RNV), fără ca acestea să fi fost vaccinate. Totul s-ar fi întâmplat în perioada septembrie-octombrie 2021.

În dosar sunt vizați 16 intermediari

Un medic de familie de la un cabinet medical din comuna Seaca de Câmp, ar fi înregistrat, in mod nereal, peroanele in RNV, ca s-ar fi vaccinat cu doza unica Johnson&Johnson. În fapt, nicio persoană nu ar fi fost prezentă la cabinetul medical. În acest dosar sunt vizați și 16 intermediari ai medicului.

Aceștia ar fi pus la dispozitie medicului de familie actele de identitate ale persoanelor nevaccinate. Pentru prinderea lor, polițiștii au făcut descinderi în tot județul.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, sub supravegherea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, efectuează 36 de percheziții domiciliare, în județul Dolj, la persoane bănuite de înșelăciune și fals informatic. La acţiune participă și poliţişti ai Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Dolj, ai Poliției Municipiului Craiova, Poliției Municipiului Calafat, precum şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova”, transmite Mihaela Sadoveanu.

Medicul și intermediarii au fost ridicați de mascați și duși la audieri, iar în urma acestora se vor lua măsurile legale împotriva lor. Deocamdată nu s-a stabilit dacă medical primea bani pentru vaccinările „pe hârtie”. Cercetările vor fi extinse în acest sens.

Și cu o zi înainte un alt medic de familie, un ambulanțier și un intermediar au fost arestați preventiv pentru vaccinare „la chiuvetă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase