Medic român, despre loturile AstraZeneca cu probleme: „Cred că s-au modificat niște parametri care, în final, se pare că au dus la aceste decese”

Medic român, despre loturile AstraZeneca cu probleme: „Cred că s-au modificat niște parametri care, în final, se pare că au dus la aceste decese”
Medic român, despre loturile AstraZeneca cu probleme: „Cred că s-au modificat niște parametri care, în final, se pare că au dus la aceste decese” / Foto: Pixabay.com
Publicat: 12/03/2021, 07:26

Medicul Voichița Lăzureanu, cadru didactic la UMF Timișoara și fostă directoare a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, a vorbit, joi seara, despre dozele de vaccin AstraZeneca cu probleme, care ar fi pus în pericol viața celor vaccinați.

„Cred că pot fi diferite defecte de producție sau defecte de transport, undeva în acest lanț s-a produs ceva, s-au modificat niște parametri care, în final, se pare că sunt responsabili de aceste decese.

„Să fie investigate toate loturile AstraZeneca”

Sigur că va trebui să fie investigate aceste loturi și cred că va trebui să fie investigate toate loturile de la AstraZeneca pe care le-a produs și care sunt acum în circulație și, cu mare probabilitate, tot mai multe state vor lua hotărârea de a suspenda temporar vaccinarea cu dovezi ulterioare dacă sunt sau nu sunt și alte loturi incriminate în afară de aceste trei, deocamdată.

„Sunt milioane de oameni, milioane de doze”

Dar sunt milioane de doze, vorbim de milioane de oameni care probabil au făcut deja prima imunizare cu acest lot și este relativ simplu de urmărit, fiindcă fiecare dintre noi, în momentul în care am primit dovada de vaccinare am primit și tipul de vaccin și lotul din care am fost vaccinați.

Așa că, în mod normal, Ministerul Sănătății având acel registru de vaccinare ar trebui să identifice acele persoane și să le investigheze și să le țină sub supraveghere să vadă dacă există sau nu există efecte secundare mai îndepărtate sau mai apropiate”, a spus dr. Voichița Lăzureanu.

Anunțul CNCAV

„În cursul acestei seri, a avut loc o ședință la care au participat reprezentanții CNCAV, INSP, MS, ANMDMR. Situația celor două loturi de vaccinuri a fost analizată și s-au decis, în unanimitate, următoarele aspecte:

1. Ca măsură de extremă precauție s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului;

2. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România;

3. Se înlocuiesc cele 4257 doze neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat.

Menționăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauție extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument științific care să fi impus această hotărâre. Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia. Astăzi, 11.03.2021, ca urmarea a analizei preliminare a cazurilor de evenimente tromboembolice raportate în Austria cu privire la lotul ABV 5300, EMA a transmis un comunicat oficial prin care anunță faptul că la acest moment nu există indicii care să ateste o legătură de cauzalitate între vaccin și evenimentele adverse raportate”, a anunțat Grupul de comunicare al CNCAV, într-un comunicat.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Prima divă a ţării şi-a pierdut minţile! Are tendinţe criminale, "influenţată de droguri şi alcool"....
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Gigi Becali, scenariu apocaliptic! Plan strategic uluitor al miliardarului: unde își face buncărul! `Dacă începe...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Indonezia îşi mută capitala. Parlamentul a votat să înlocuiască Jakarta. Cum se va numi noua...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Importanța bateriei unei mașini!
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort. O tragedie....
BOMBA DIMINEȚII despre PFIZER! Toată lumea trebuie să știe! Adevărul a venit abia acum. Efectul...
România plânge. A murit unul dintre oamenii valoroși ai țării: A obținut mai multe ordine...
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...