Medic român din New York, despre legătura dintre pastilele COVID și vaccin: „Timpul de administrare este critic”

Medic român din New York, despre legătura dintre pastilele COVID și vaccin: „Timpul de administrare este critic”
Medic român din New York, despre legătura dintre pastilele COVID și vaccin: „Timpul de administrare este critic / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 03/12/2021, 06:34

Theo Trandafirescu, medic român la New York, a vorbit despre tratamentul anti-COVID cu pastilelele antivirale și în ce măsură vaccinarea sau nevaccinarea afectează eficiența tratamentului respectiv.

„Şi Pfizer şi Mark au depus dosare să fie aprobate în America. Din ce ştiu eu pastila lui Merk, Molnupiravirul a fost aprobată în Marea Britanie.

Întrebarea este: nu mă vaccinez şi vreau să iau pastila dacă dezvolt infecţie. Problema când e infecţie nu știi când să o iei. Această pastilă trebuie administrată destul de rapid, la câteva zile după ce te infectezi. Când te infectezi, anumite persoane sunt puternici cei tineri. Dintr-o dată o duc pe picioare şi cad la spital la terapie intensivă.

Dr. Theo Trandafirescu: „Vaccinul previne formele severe de boală”

Deci timpul când administrezi pastila este importat şi este o posibilitate ca tu să nu îţi dai seama şi să ajungi la terapie intensivă. În momentul în care ajungi la ATI şi ești foarte afectat ai pierdut această oportunitate de a avea pastila.

Deci tratamentul anti-COVID este un tratament antiviral care trebuie administrat rapid şi tratament antiinflamator în situaţii de urgenţă. Antiinflamator nespecific, steroizii şi specific interleukina. Deci există o șansă cu aceste pastile să nu recunoști infecția şi să poţi să ajungi la spital. Dacă o iei din timp şi ești responsabil, precaut există o șansă să poţi să consideri, da domne’ o iau la nevoie. Vaccinul acționează diferit pe un sistem imun. Vaccinul de la început, a fost designul, şi s-a dovedit că previne formele severe de boală. Deci cred că acționează complementar”, a spus medicul Theo Trandafirescu, medic român la New York la emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult