Medicul ginecolog Florian Robe, audiat în calitate de suspect în cazul „Abatorul de Copii”. Este acuzat oficial de tentativă de omor

Medicul ginecolog Florian Robe, audiat în calitate de suspect în cazul „Abatorul de Copii”. Este acuzat oficial de tentativă de omor
Foto ilustrativ: Pixabay
Publicat: 07/10/2022, 08:28

Medicul ginecolog Florian Robe, din cadrul Spitalului Polizu, este acuzat oficial de tentativă de omor calificat prin cruzimi. Acesta este audiat, vineri, ora 10.00, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, a anunțat avocatul Adrian Cuculis.

„Audiere în calitate de suspect în cazul Abatorul de Copii, care a ieșit la suprafață. Medicul ginecolog Florian Robe sau probabil mai bine zis „Mengele”, din cadrul Spitalului Polizu, este acuzat oficial de tentativă la omor calificat prin cruzimi”, a transmis avocatul Adrian Cuculis.

Medicul Florian Robe, acuzat că lăsa copiii prematuri să moară

Potrivit avocatului Cuculis, medicul este acuzat că lăsa copiii prematuri să moară sau chiar „îi omora el” pentru a „nu mai ocupa un loc în incubator”.

„Eu am reușit să documentez acest caz, însă reiese din declarațiile date de martori că Polizu, prin acest „Dr. Robe”, era un abator de copii prematuri, aruncați la propiu în coșul de gunoi, până mureau.

Cuculis: „S-a refăcut filmul ororilor”

Cele explicate mai sus și care sunt extrem de precise, au fost și filmate și pe baza filmărilor s-a refăcut filmul ororilor. De asemenea, toate actele întocmite pentru „mortul viu”, adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze și să moară, au fost făcute în fals ca să acopere abatorul”, a precizat Cuculis.

Avocatul a adăugat că acesta este doar începutul poveștii și probabil vor ieși la iveală și alți părinți care nu știu ce s-a întâmplat cu copiii lor.

Potrivit lui Cuculis, din declarațiile date de asistente și cadrele medicale din Polizu, aceasta era o practică.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase