Medicul Irinel Popescu, despre ACUZAȚIILE DNA din dosarul său de dare de mită: E o înscenare minuțioasă orchestrată de organele de urmărire penală

Medicul Irinel Popescu, despre ACUZAȚIILE DNA din dosarul său de dare de mită: E o înscenare minuțioasă orchestrată de organele de urmărire penală
Sursa FOTO: Facebook Irinel Popescu
Publicat: 24/03/2023, 21:34
Actualizat: 24/03/2023, 22:00

Șeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, Irinel Popescu, reacționează la acuzațiile procurorilor DNA, care susțin că  acesta ar fi încercat să dea 100.000 de euro mită chiar anchetatorilor pentru a scăpa de dosarele penale. Medicul afirmă că este vorba despre „o înscenare minuțioasă orchestrată de organele de urmărire penală”.

Procurorii anticorupție au dispus, în decembrie 2021, trimiterea în judecată în stare de libertate a lui Irinel Popescu pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, alături de administratorul unei societăţi comerciale, pentru complicitate la dare de mită.

Potrivit comunicatului DNA transmis la acel moment, „în perioada decembrie 2017 – februarie 2018, Irinel Popescu, beneficiind de ajutorul unei alte persooane, ar fi promis că va oferi suma de 100.000 euro organelor de urmărire penală din cadrul DNA, învestite cu instrumentarea şi soluţionarea unor cauze în care acesta ar fi fost vizat”.

Doctorul Irinel Popescu era anchetat de DNA pentru că în 2009, pe vremea când era președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ar fi primit mită 170.000 de euro de la o companie IT pentru a încheia contracte de informatizare păguboase. El ar fi apelat la un om de afaceri ca să îl ajute să scape nu doar de proces și condamnare, ci și de sechestrarea averii, spun anchetatorii.

Irinel Popescu: Nu am promis, nu am oferit și nu am dat vreodată mită

Vineri, Șeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Fundeni, a declarat că totul este o „înscenare”, „în condițiile în care acuzațiile anterior lansate împotriva subsemnatului se dovedeau “ineficiente” în atingerea scopului urmărit”.

„În legătura cu informațiile difuzate în spațiul public în legătura cu trimiterea în judecată a subsemnatului pentru o presupusă mită promisă organelor judiciare, dosarul în discuție a îmbrăcat în “haina” juridică o înscenare minuțioasa orchestrată de organele de urmărire penală, în condițiile în care acuzațiile anterior lansate împotriva subsemnatului se dovedeau “ineficiente” în atingerea scopului urmărit. Reiterez cu această ocazie faptul că subsemnatul nu am promis, nu am oferit și nu am dat vreodată mită pentru a obține o soluție favorabilă în dosarele în care am fost cercetat.
Este total neadevărat faptul că aș fi cerut mită reprezentanților unei companii de IT și la fel de neadevărat este faptul că aș fi apelat la anumite persoane pentru ocoli legea și a obține soluții favorabile.
Am fost prins în această înscenare care va fi analizată de magistrați din perspectiva legalității și a compatibilității cu jurisprudența europeană”, a susținut Irinel Popescu.

DNA îl acuză că a încercat să mituiască un ofițer anticorupție

Cel puțin 100.000 de euro ar fi oferit Irinel Popescu pentru a-i îndupleca pe procurorii și ofițerii DNA. Care au intrat însă pe fir și au început să îl supravegheze la telefon și ambiental, atât pe doctor, cât și pe intermediar. Iată ce i-ar fi propus acesta unui ofițer DNA.

„Le dăm 100.000”
„A venit la mine și mi-a spus că oricât! ” (…) „Zi, dom’le, ce trebuie, că are bani! Ăsta e om de 50.000 de euro pe zi!”, (…) „Îți dau 100.000 euro”…” Eu îţi dau 100.000 dacă i le închide pe amândouă, da?…”…”Deci îi dăm o sută” … „Vorbesc eu cu IRINEL, vorbesc cu el… le dăm 100…” arată anchetatorii în rechizitoriul DNA citat de stirileprotv.ro.

Astfel, cu scopul de a obține cât mai multe dovezi legate intenția lui Irinel Popescu de scăpa de acuzațiile penale cu 100.000 de euro, procurorii DNA au apelat la martori, atât cu identitate reală, cât și protejată, care au primit oficial inclusiv dreptul de a-l asigura pe medic că sunt gata să accepte șpagă și favoruri medicale.

Procurorii spun că doctorul Irinel Popescu ar fi încercat să fie precaut, de teamă să nu fie prins. Mai ales atunci când s-ar fi întâlnit cu ofițerul de poliție judiciară care spera să îi închidă dosarul. Deși i-a cerut să lase telefonul deoparte, discuția a fost totuși înregistrată audio-video.

Doctorul Irinel Popescu respinge acuzația și susține că omul de afaceri minte. Doctorul Irinel Popescu susține că întreaga poveste ar fi o provocare a procurorilor.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Enervantul Stelian Nistor de la Chefi la cuțite, în comă! Concurentul din echipa lui Florin...
Imagini exclusive. Gestul fiului lui Ion Țiriac arată cum merge, de fapt, relația cu Sorana...
O femeie a comandat o cafea în centrul Vienei fără să se uite în meniu....
Dana Săvuică: Menopauza nu înseamnă că nu mai suntem femei. Interviu exclusiv
Şi-a comandat haine de peste 600 de lei, dar când a deschis coletul şi a...
TOP-ul mașinilor pe care ar fi bine să le eviți
Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?
Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții și obiceiuri pentru această zi sfântă
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Oamenii din Kiev au dat buzna la metrou, după ce primarul le-a cerut să se...
S-a dat legea aşteptată de aceşti români, de la 1 iunie 2023. Cresc salariile şi...
O tehnologie IEFTINĂ tocmai a stabilit UN RECORD de eficiență
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
ȘOC TOTAL în România: Patriarhul DANIEL...
Divorț William - Kate?!? Scandalul cu Harry și Meghan a adus tensiuni și conflicte în...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Program magazine, mall-uri și bănci de 1 iunie 2023. Ce unități sunt deschise de Ziua...