Mesaj Ro-alert pentru intrarea în carantină a patru localități din Sibiu. Legătura municipiului cu A1, închisă din această seară

Mesaj Ro-alert pentru intrarea în carantină a patru localități din Sibiu. Legătura municipiului cu A1, închisă din această seară
Municipiul Sibiu (FOTO: OVIDIU MATIU / MEDIAFAX FOTO - caracter ilustrativ)
Publicat: 15/11/2020, 13:48
Actualizat: 15/11/2020, 13:53

Locuitorii din cele patru localități din județul Sibiu care intră în carantină de luni au primit un mesaj Ro-Alert pe telefoanele mobile, prin care li se reamintesc regulile de protecție sanitară. Prima măsură a autorităților, înainte de intrarea propriu-zisă în carantină, este închiderea legăturii municipiului cu A1, din seara de duminică.

Municipiul Sibiu, orașele Cisnădie și Tălmaciu, precum și satul Șelimbăr intră, de luni, de la ora 5.00 în carantină pentru 14 zile, după decizia de vineri a autorităților, în contextul creșterii incidenței cazurilor de COVID-19.

La acea dată, judeţul Sibiu avea rata cea mai mare de infectare din România, de peste 7 la mia de locuitori, iar municipiul Sibiu se apropia de o rată de infectare de 12 la mia de locuitori. Sâmbătă, coeficientul de infectare în ultimele două săptămâni a sărit de pragul de 8/1.000, conform informării Grupului de Comunicare Strategică. Duminică, incidența a urcat la 8,32/1.000, fiind în continuare județul cel mai afectat de COVID-19.

„Având în vedere contextul actual  ISU Sibiu a transmis un mesaj de avertizare și informare RO – ALERT privind instaurarea începând cu 16.11.2020 a perioadei de carantinare a municipiului Sibiu și a următoarelor localități : Cisnădie, Tălmaciu și Șelimbăr precum și  recomandări privind respectarea regulilor de distanțare și igienă”, a transmis ISU Sibiu.

Mesajul Ro-Alert conține și indicații privind măsurile sanitare pe care cei din zonă sunt obligați să le respecte.

„Atenție! În municipiul Sibiu, localitatea Cisnădie, localitatea Tălmaciu, localitatea Șelimbăr, din cauza nivelului foarte ridicat de răspândire a noului coronavirus SARS-COV-2, începând cu data de 16.11.2020 se instituie măsura de carantină zonală pentru o perioadă de 14 zile. Respectați măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol. Purtați corect masca, păstrați distanța și evitați zonele aglomerate. Mențineți igiena mâinilor, evitați contactul cu suprafețele comune. Încurajați-i și pe cei din apropierea dumneavoastră să respecte cu strictețe măsurile”, se arată în mesajul Ro-Alert.

Restricții de circulație pentru două săptămâni

Mai mult, strada care face legătura municipiului Sibiu cu Autostrada A1 se închide, de duminică, până la ieșirea din carantină.

Poliția Sibiu a anunțat că restricțiile încep de duminică, de la ora 18.00, când accesul auto pe bretelele care asigură legătura între strada Henri Coandă și A1, atât pentru intrarea, cât și pentru ieșirea de pe autostradă, nu mai este permis, relatează Mediafax.

Restricția auto se va menține pe toată perioada aplicării carantinei de 14 zile, și va fi pusă în aplicare cu sprijinul lucrătorilor CNAIR care vor marca și semnaliza corespunzător zonele în cauză.

Potrivit sursei citate, accesul spre și dinspre A1, în zona municipiului Sibiu, rămâne deschis în punctele situate în zona Mohu (DN 1), strada Ștefan cel Mare și Calea Șurii Mari, precum și DN 7H (Aeroport).

Șoferii care tranzitează municipiul Sibiu vor putea folosi traseele: intrare DN 1 (Mohu) – ieșire Aeroport sau continuare pe A1 sau intrare Aeroport / A1 – ieșire DN 1 (Mohu).

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii