Mesajul cutremurător al tatălui Ioanei, studenta la medicină ucisă în vila din Iași: „Drum lin spre ceruri, prințesa lui tata”

Mesajul cutremurător al tatălui Ioanei, studenta la medicină ucisă în vila din Iași: Drum lin spre ceruri, prințesa lui tata
Sursă foto: Facebook
Publicat: 13/12/2021, 11:07
Actualizat: 13/12/2021, 11:14

Ioana Vanesa B., 23 ani, şi Youssef A., 25 ani, doi studenţi la UMF Iaşi, au avut parte de un sfârşit cutremurător în vila pe care o închiriaseră şi unde se mutaseră de doar câteva săptămâni. Pe trupurile tinerilor, anchetatorii au găsit urme de lovituri de cuţit.

Tatăl Ioanei a transmis un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook. “Drum lin spre ceruri Ioana-Vanesa. Te voi purta mereu în sufletul meu.. Prințesa lui tata”, a scris pe Facebook tatăl fetei.

Ulterior, medicii legiști au stabilit primele concluzii în ceea ce privește uciderea și incendierea studenților din Iași. Rezultatele necropsiei arată că tinerii au avut parte de o moarte violentă, cei doi prezentând răni pe tot corpul, spun surse din anchetă pentru Gândul.

Cum au fost ucişi cei doi studenţi de la Medicină

Criminalii au pătruns în imobil printr-o ușă la care au spart geamul termopan din dreptul încuietorii, scrie ziaruldeiasi.ro. Cei doi tineri au fost luaţi prin surprindere. După ce au fost înjunghiaţi, corpurile lor au fost aduse în aceeaşi cameră şi au fost incendiate. Poliţiştii au ridicat probe ADN de la persoane care erau în anturajul celor doi. Studentul marocan urmasă se întâlnească vineri cu familia la Bruxelles. Văzând că nu mai ajunge, vărul acestuia a alertat poliţia, care le-a găsit cadavrele în vila în care locuiau cu chirie.

Poliţiştii şi procurorii nu au găsit cuţitul cu care au fost omorâţi cei doi, iar asasinii au luat și telefoanele mobile ale victimelor.

Potrivit presei locale, anchetatorii au fost găsit numeroase urme de sânge în toate camerele imobilului, atât pe pardoseală, pe pereți, cât și pe obiecte de mobilier, mai arată sursa citată. Cei doi tineri au fost găsiți căzuți lângă patul dintr-un dormitor, în aceeaşi cameră, la etajul imobilului însă ei ar fi fost prinşi şi omorâţi în camere diferite. În casă a fost găsit un recipient cu lichid inflamabil, folosit de obicei la aprinderea cărbunilor grătarului, cât și o sticlă din plastic cu un rest de carburant.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au început urmărirea penală in rem, pentru omor calificat. Autoritățile iau în calcul și faptul că ar putea fi vorba despre o încercare de tâlhărie, transformată în dublă crimă, deoarece tragedia s-a petrecut într-un cartier cu vile de lux din Iași.

Citește și Noi detalii din asasinatul de la Iași. Studenții uciși abia se mutaseră cu chirie, în vila de lux a unui om de afaceri

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase