Mesajul emoționant al lui Fuego, după moartea lui Benone Sinulescu: „Nea Beni a fost un superstar. Așa-l văd eu, iubit de mai multe generații la un loc”

Mesajul emoționant al lui Fuego, după moartea lui Benone Sinulescu: „Nea Beni a fost un superstar. Așa-l văd eu, iubit de mai multe generații la un loc”
Foto: Paul Surugiu-Fuego / Facebook
Publicat: 19/11/2021, 11:04

Paul Surugiu-Fuego a scris, vineri, un mesaj emoționant pe Facebook, despre relația pe care o avea cu regretatul Benone Sinulescu – care s-a stins, joi, la vârsta de 84 de ani.

„E trist! A plecat și maestrul Benone Sinulescu! E trist cum se stinge, rând pe rând, o generație care a definit Romania și i-a dat valoare! O să-mi fie tare dor de nea Beny!

Lăsând la o parte conduita și cariera, a știut să-și păstreze optimismul și demn, decent, a făcut ca anii să treacă în favoarea lui.

Mă leagă de el începuturile mele, pentru care i-am mulțumit mereu. Eram un puști, timid, prin anii ‘97-’98, eram deja lansat, dar fără mare succes la publicul larg. Cântam în diverse spectacole, în deschiderea marilor artiști și-mi doream să ajung ca ei. L-am întâlnit pe nea Beni, așa cum îi spun eu, la un spectacol, iar acestuia i-a plăcut de ceea ce făceam pe scenă și mi-a oferit ajutorul său, încurajându-mă să scot primul album”, povestește Paul Surugiu-Fuego pe pagina sa de Facebook.

„El a sunat direct la prima casă de discuri, a girat pentru mine”

Artistul mai scrie că Benone Sinulescu a sunat apoi direct la o casă de discuri.

„Ce să zic? Nu am rămas impresionat pe moment pentru că erau mai mulți care îmi spuneau asta. Dar nu! El a sunat direct la prima casă de discuri, a girat pentru mine și astfel, în câteva luni, albumul „TOATĂ LUMEA DANSEAZĂ” era deja pe piață și începea să intre în topuri și în preferințe”, povestește Fuego.

Artistul mai scire că regretatul Benone Sinulescu era un copil pe scenă.

„Nea Beny a fost o forță artistică puternică, cu un repertoriu de invidiat, plin de șlagăre, de melodii de joc, de doine și balade dintre cele mai emoționante.

Mi-a fost tare drag pentru omenia sa și pentru spiritualitatea pe care nu s-a eschivat să o arate.

Era ca un copil pe scenă, care se bucura de fiecare partitură, reușind să electrizeze publicul, cel care l-a transformat într-o adevărată legendă a folclorului nostru, pentru autenticitatea simțămintelor din cântecele sale și pentru istoria de neclintit, de mai bine de 60 de ani.

Nea Beni a fost un superstar. Așa-l văd eu, iubit de mai multe generații la un loc, cu melodii pe care le știe toată lumea, de la mic la mare, în toate mediile, zonele și vârstele. Iar asta pentru că a cântat cu sufletul zona din care provenea – Siriu. Era un vulcan de energie, ritm de folclor românesc, abil mânuitor al emoției!” scrie Fuego.

„Era mare la sfat, de ispravă și spiritual din cale-afară!”

Paul Surugiu mai scrie că Benone Sinulescu va rămâne o legendă.

„Sunt tare bucuros să știu că pe undeva, la un moment dat, nea Beni a clădit la drumul meu. Era mare la sfat, de ispravă și spiritual din cale-afară! Cred că tributul României pentru eternitate îl are și pe marele Benone Sinulescu în vizor! Muzica sa e nemuritoare! Rămas bun, maestre!”, mai scrie Fuego.

Benone Sinulescu a murit, joi, la vârsta de 84 de ani, în locuința sa dintr-o comună din județul Arad. La începutul lunii iulie, interpretul de muzică populară a stat internat într-o clinică de îngrijiri paliative din Arad, din cauza unei pneumonii care s-a agravat pe fondul altor probleme de sănătate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase