MESAJUL lui Sorin Grindeanu după atacurile Rusiei la porturile ucrainene: „Ne-am angajat să mărim numărul de piloţi pe Canalul Sulina”

MESAJUL lui Sorin Grindeanu după atacurile Rusiei la porturile ucrainene: Ne-am angajat să mărim numărul de piloţi pe Canalul Sulina
Sursa FOTO: Facebook/ Sorin Grindeanu
Publicat: 16/08/2023, 13:03
Actualizat: 16/08/2023, 13:22

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă, despre ultimele atacuri ruseşti la porturile ucrainene, precizând că noi nu putem obliga pe ucraineni să vină să folosească porturile româneşti de la Dunăre, fiind decizia lor.  Rusia a atacat din nou la granița României, fiind  înregistrate explozii în porturile dunărene Reni și Izmail, din Ucraina.

Forţele aeriene ucrainene au declarat miercuri că un grup mare de drone ale armatei ruse a intrat în gurile Dunării şi s-a îndreptat spre portul fluvial Izmail, aflat în apropiere de graniţa cu România, informează Reuters.

Sorin Grindeanu a precizat că partea română s-a angajat să mărească numărul de piloţi, undeva în jur de 60 de piloţi pe Canalul Sulina, şi să accelereze atât cât îi lasă legea, proiectul legat de navigabilitatea pe Canalul Sulina, ca într-un final, octombrie, noiembrie, proiectul european de aproximativ 17 milioane de euro să ducă la navigabilitate 24 de ore din 24.

„Situaţia la porturile dunărene ale Ucrainei va continua într-un scenariu în care vor fi afectate toate instalaţiile şi activitatea”

Ministrul Transporturilor a fost întrebat despre ultimele atacuri la porturile de cereale din Ucraina şi dacă se schimbă fluxul de mărfuri.

”Vineri am avut întâlnirea cu reprezentanţii Ucrainei, a fost şi Ambasada SUA în România, Ambasada SUA la Kiev, a fost Comisia Europeană (..) Ăsta a fost rostul întâlnirii, ca în momentul în care situaţia la porturile dunărene ale Ucrainei va continua într-un scenariu în care vor fi afectate toate instalaţiile şi activitatea, care sunt soluţiile pe care le putem gândi. Noi nu putem obliga pe ucraineni să vină să folosească porturile româneşti de la Dunăre, e decizia lor, este decizia Ucrainei”, a spus Sorin Grindeanu.

El a precizat că a arătat în cadrul întâlnirii avantajele folosirii atât a portului din Galaţi cât şi a portului din Brăila.

”Mai mult decât atât, am prezentat un plan legat de porturile dunărene, din sudul ţării. De ce? Folosind infrastructura feroviară, poţi să duci acele garnituri de tren inclusiv în porturile din sudul ţării şi pe Dunăre, să le poţi transporta la Constanţa şi în Marea Neagră. Ăsta a fost rostul acestei întâlniri. Va mai urma o întâlnire undeva în jurul datei de 15 septembrie, la Constanţa”, a completat Grindeanu.

Ministrul a mai menţionat că partea română s-a angajat să mărească numărul de piloţi.

”Noi, până atunci ne-am angajat să mărim numărul de piloţi, să ajungem undeva în jur de 60 de piloţi pe Canalul Sulina, să accelerăm atât cât te lasă legea, proiectul legat de navigabilitatea pe Canalul Sulina, ca într-un final, octombrie, noiembrie, acel proiect european de aproximativ 17 milioane de euro să ducă la navigabilitate 24 de ore din 24, acesta este rostul proiectului”, a explicat Grindeanu.

CITIȚI ȘI:

Ministrul român de Externe condamnă ferm atacurile rușilor asupra porturilor dunărene: „Pune în pericol securitatea alimentară”

Rusia a BOMBARDAT iar porturile ucrainene Reni și Ismail, de la granița României

LIVE | Ziua 539 de război în Ucraina: Rusia acuză că politica de apărare a Europei este subordonată intereselor SUA / AVERTISMENT de la Casa Albă

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto