Mesajul unui duhovnic: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte!” / Reacția Patriarhiei Române (UPDATE)

Mesajul unui duhovnic: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte!” / Reacția Patriarhiei Române (UPDATE)
Mesajul unui duhovnic: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte!” / Foto ilustrație: Pixabay.com
Publicat: 26/10/2021, 09:57
Actualizat: 26/10/2021, 15:15

Patriarhia Română a reacționat, marți, după ce Teodor Paraschiv, duhovnicul Mânăstirii Durău, a ținut mai multe predici anti-vaccinare, în fața enoriașilor.

„Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraționism apocaliptic și esențialmente anticreștine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci și pe cei ce le răspândesc în diverse medii. Efectul lor este unul total smintitor.

Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creștin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realități imediate îmbibate de suferință și moarte.

Centrele eparhiale de care aparțin aceste persoane care își permit să transmită mesaje publice para-bisericești în nume personal, au datoria să intervină punctual și să sancționeze derapaje impardonabile ce afectează profund nedrept imaginea Bisericii Ortodoxe, cea mai implicată caritabil instituție din România în această perioadă de pandemie.

Poziția Bisericii Ortodoxe Române a fost și rămâne una exemplar echilibrată de realism și deplin favorabilă vaccinării recomandate de medici, al căror sfat trebuie să îl urmăm fiecare în parte”, este mesajul Patriarhiei Române.

Și Arhiepiscopia Iașilor a transmis o declarație, prin purtătorul de cuvânt, Pr. Constantin Sturzu.

Referitor la cele sesizate în spațiul public despre unele cuvântări și anumite texte ale Protosinghelului Teodosie Paraschiv, slujitor la Mănăstirea Durău din Neamț, sursa citată precizează că ele nu reprezintă un punct de vedere oficial al Bisericii, ci reprezintă opinii strict personale.

„Evident, se va face o analiză a acestei situații.În aceste vremuri complicate, tocmai din partea clericilor se cere mai multă prudență și mult discernământ cu privire la informațiile care circulă pe internet sau pe alte canale publice. Poziția Bisericii a fost încă de la începutul pandemiei aceea de a îndemna credincioșii să se informeze și să se sfătuiască în privința problemelor de sănătate cu medici, cu persoane competente”, a transmis reprezentantul Arhiepiscopiei Iașilor.

„Este esențial să cultivăm o credință vie și plină de nădejde, nu să inducem teamă și panică. „Dumnezeu nu ne-a dat duhul temerii, ci al puterii şi al dragostei şi al înţelepciunii” (II Timotei 1, 7). Prin urmare, de la înălțimea amvonului se cuvine a se predica Evanghelia, „în duh și în adevăr”, iar nu păreri personale și controversate. Dumnezeu să ne ierte pe toţi cei care poate nu împlinim cum se cuvine voia Sa! Să ne ierte şi să ne întărească pentru a trece cu bine, sănătoşi și înțelepțiți de această grea încercare venită asupra noastră, îngăduită și pentru păcatele noastre”, a declarat Pr. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Știrea inițială. Teodor Paraschiv, duhovnicul Mânăstirii Durău, a ținut mai multe predici anti-vaccinare, în fața sutelor de credincioși.

Acesta a vorbit despre existența unui Guvern Mondial creat de extratereștri, controlul populației cu cipuri din vaccin și magneți la locul injecției, transmite Reporter de Iași.

Călugărul are un mesaj șocant: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte. Să nu vă otrăviți copiii!”

Mai mult, Teodosie Paraschiv vinde materiale cu aceste teorii ale conspirației, la ușa bisericii, notează jurnaliștii ieșeni.

„Și instaurarea, după cum știți, a lui Antihrist care este omul Diavolului. Toți mai marii lumii colaborează pentru instaurarea acestui Guvern mondial antihristic și anticreștin”, a spus Teodosie Paraschiv într-una dintre predicile sale.

Călugărul, despre „eutanasierea populației”

În cartea sa, Teodosie vorbește despre OMS, care va „eutanasia 95% din populația lumii”.

„Scopul acestor vaccinuri sau așa zise vaccinuri este ca să ne modifice ADN-ul, să ne transforme în hibrizi. Care să putem ușor să comunicăm, cum am spus, cu sistemul de calculatoare și cu rețeaua 5G.

Reducerea populației prin vaccinare, găsiți aici (în carte – n.r.) declarațiile oamenilor politici despre cum vor să reducă populația. Prin vaccinare (…)”, a rostit călugărul în fața enoriașilor.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...