Mesajul unui medic ATI pentru protestatarii anti-restricții: „Avem pacienți tratați acasă cu vitamine, cu afectări pulmonare de 95%! Nu suntem criminali!”

Mesajul unui medic ATI pentru protestatarii anti-restricții: „Avem pacienți tratați acasă cu vitamine, cu afectări pulmonare de 95%! Nu suntem criminali!”
Mesajul unui medic ATI pentru protestatarii anti-restricții: „Avem pacienți tratați acasă cu vitamine, cu afectări pulmonare de 95%! Nu suntem criminali!” / Foto: Facebook / Laura Zarafin
Publicat: 04/04/2021, 23:07

Medicul Laura Zarafin, medic specialist ATI la Spitalul Colentina, spune într-o postare pe Facebook că nu există niciun tratament-minune pentru COVID-19.

La ATI sunt internați pacienți tratați acasă cu diverse medicamente vehiculate în spațiul public și cu afectări pulmonare între 70 și 95%.

Medicul se adresează protestatarilor, spunându-le că sunt liberi să scandeze orice și să facă orice vor cu viața lor, „dar nu aveți libertatea de a ne încălca drepturile noastre”.

„Nu există tratament miraculos pentru COVID”

„De această dată vă spun categoric, puteţi să injuraţi şi să mă ameninţaţi cât doriţi – NU EXISTĂ TRATAMENT „MIRACULOS”. Avem în ATI pacienţi trataţi acasă cu claritomicină sau doxiclină sau azitromicină, aspenter si vitamine, cu afectări pulmonare între 70 si 95% NU SUNTEM CRIMINALI ”, scrie medicul pe Facebook.

Zarafin precizează că medicii nu știu de ce 95% dintre cei infectați supraviețuiesc și 3-5% ajung în Terapie Intensivă.

„În rest, sunteţi liberi să strigaţi orice şi să faceţi orice cu viaţa dumneavoastră. Dar nu aveţi liberatea de a ne încălca drepturile noastre”, conchide medicul, făcând referire la protestele față de restricțiile anti-COVID-19.

„După un an toți suntem frustrați de restricții , de lipsa socializării , tot mai mulţi oameni sunt anxioși , alţii depresivi , unii furioși alții pur şi simplu au obosit .

Există realitatea cadrelor medicale care văd zilnic oameni ajunși în spital foarte târziu , în stare extrem de gravă , luptându-se pentru fiecare respirație și există realitatea celor care știu doar că și-au pierdut locurile de muncă , că nu își mai regăsesc viețile , că sunt forțați să stea în case , fără perspectiva de mai bine ( sau cel puțin nu au certitudinea că se va termina vreodată coșmarul numărării victimelor virusului ) .

Există două lumi paralele și nu cred că urându-ne unii pe alții vom reuşi ceva .

Aceste două lumi trebuie să intre în dialog .

„Ar trebui chemați să vadă cum e la ATI”

Poate că soluția ar fi să fie lăsați oamenii în secțiile AŢI , atât cât rezistă , să vadă cu ochii lor ce se întâmplă .

Poate ar fi bine să fie primite echipe de reporteri în fiecare dimineață în secțiile AŢI Covid și să transmită imagini .

Există cu certitudine măsuri exagerate – nu știu dacă închiderea magazinelor mai devreme în weekend sau oprirea circulației la ora 20 în weekend sunt măsuri care vor împiedica infectările cu SarsCov2 .

Cumva însă e nevoie de explicații , de muncă de lămurire și de putere de convingere , pentru că suntem toți într-o perioadă dificilă și nu o vom depăși decât prin înțelegere , prin dialog rațional și informații corecte .

La o viață normală nu vom putea sjunge decât prin echilibru , dialog și înțelepciune”, mai transmite medicul într-o postare anterioară.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult