Metoda “Accidentul” este, încă, la putere. Un tânăr a pus mâna pe 30.000 de euro după ce a păcălit mai multe persoane din Brașov, Prahova și Neamț

Metoda “Accidentul” este, încă, la putere. Un tânăr a pus mâna pe 30.000 de euro după ce a păcălit mai multe persoane din Brașov, Prahova și Neamț
Metoda “Accidentul” revine în forță. Un tânăr a pus mâna pe 30.000 de euro după ce a păcălit mai multe persoane din Brașov, Prahova și Neamț
Publicat: 07/01/2021, 13:27

Metoda “Accidentul” este, încă, la putere. A demonstrat-o un tânăr din județul Neamț, care a luat de la mai multe persoane sume în valoare totală de 25.000 dolari, aproximativ 70.000 lei şi 150 euro. Suspectul a fost prins și arestat preventiv pentru 30 de zile.

Serviciului de Investigații Criminale Brașov efectuează verificări în baza unui dosar penal sub aspectul săvârșirii a şase infracțiuni de înșelăciune şi patru infracţiuni de complicitate la tentativă de înşelăciune. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că zece persoane din județele Brașov, Prahova și Neamț au fost păcălite de un tânăr în vârstă de 22 de ani.

Originar din județul Neamț, tânărul le-a transmis persoanelor vătămate că rude apropiate ale acestora ar fi fost implicate în accidente grave și că au nevoie de operații urgente, dar că sunt necesare sume importante de bani.

Fără să stea pe gânduri, persoanele vătămate ar fi înmânat unui tânăr sume în valoare totală de 25.000 dolari, aproximativ 70.000 lei şi 150 euro, în speranța că-și vor salva rudele. Paguba s-a ridicat, într-un final, la peste 30.000 de euro.

Metoda “Accidentul” este, încă, la modă. Suspectul a fost prins de Poliție

Pe 5 ianuarie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, ajutați de colegii de la I.P.J. Bacău şi I.P.J. Neamţ, au efectuat două percheziții domicilare la domiciliile suspecților vizați de anchetă, în județele Neamț și Bacău. S-au descoperit mai multe mijloace de probă, dar și sume de bani.

Ulterior, Poliția Brașov a pus în executare un mandat de aducere pe numele unui tânăr în vârstă de 22 de ani, din județul Neamț. În primă fază, acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, unde a fost reținut pentru 24 de ore.

Pe 6 ianuarie, judecătorii au emis pe numele suspectului, mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile. În prezent, verificările sunt efectuate în cadrul dosarului penal întocmit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.