Iată care este metoda eficientă prin care să decojești ouăle fierte tari. Acest truc a fost dezvăluit de un chef internațional și durează câteva minute. Iată mai jos detaliile!
Există o multitudine de trucuri care pot fi abordate, pentru a ușura munca în gospodărie. O parte dintre acestea sunt pentru lumea gastronomică, iar un chef internațional a dezvălui un truc rapid prin care să decojești ouăle fierte tari. Uneori, coaja oului ar putea fi greu de îndepărtat, însă chef Christopher Kimball, unul dintre fondatorii America’s Test Kitchen și Cook’s Country, a arătat o metodă simplă care poate fi urmată.
Citește și Ce adaugă GRECII în pască pentru un plus de aromă. Ingredientele care o fac un desert rafinat
Cum să decojești ouăle fierte tari / sursă foto: Shutterstock
Pentru ca decojirea ouălor fierte tari să fie eficientă, celebrul chef internațional a explicat, mai întâi, că accentul trebuie pus și pe fierberea lor. În acest sens, cheful recomandă ca timpul de fierbere a ouălor să nu depășească 10 minute. Apoi, un alt aspect la fel de important reprezintă modul în care să răcesc ouăle, înainte de a fi decojite.
„Au trecut opt minute și patruzeci de secunde dacă vrei ca gălbenușul să fie umed. Trucul este o baie mare de gheață timp de trei minute. Aceasta face ca interiorul oului să se micșoreze. Îndepărați coaja care acum va fi ușor de decojit. Așa, în cele din urmă Sfântul Graal este să fierbi ouăle timp de opt minute și 40 de secunde și să le pui într-un vas mare de gheață timp de trei minute. Și fiecare ou, nu 80 la sută, nu 90 la sută, fiecare ou va fi ușor de decojit”, a precizat chef Christopher Kimball, potrivit Express.co.uk.
Vezi și Este brânza prea SĂRATĂ? Iată trei metode simple pentru modificarea gustului
Sursă foto: Shutterstock (caracter ilustrativ)