Metrorex introduce în circulaţie toate trenurile disponibile din flotă, pe fondul grevei STB

Publicat: 20/01/2022, 09:47
Actualizat: 20/01/2022, 09:52

Metrorex a anunțat, joi dimineață, că introduce în circulație toate trenurile disponibile din flotă și va circula în orele de vârf la un interval minim posibil, pe fondul grevei generale STB.

Anunțul Metrorex vine după ce angajații STB au declanșat greva generală.

„Metrorex a luat toate măsurile necesare pentru preluarea unui număr crescut de călători”, este mesajul societății de transport subteran.

Totodată, în vederea respectării măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19, Metrorex va acţiona în conformitate cu planul întocmit în acest sens. Astfel, pentru evitarea situaţiilor de supraaglomerare, monitorizarea traficului se face pe trei paliere: la nivelul trenurilor, prin mecanici, la nivelul staţiilor, prin impiegaţii de mişcare, la nivel centralizat, prin operatorii de circulaţie, iar sosirea trenurilor la acelaşi peron, în staţiile aglomerate, să se realizeze pe cât posibil alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp.

“Metrorex, împreună cu Poliţia Metrou, Jandarmeria şi firma de pază, ia măsuri de fluidizare a punctelor aglomerate, în special în staţiile de corespondenţă (Piaţa Victoriei 1 şi 2, Piaţa Unirii 1 şi 2, Dristor 1 şi 2, Nicolae Grigorescu 1 şi 2, Eroilor 1 şi 2, Basarab 1 şi 2, Gara de Nord 1 şi 2). Situaţiile de supraîncărcare sunt raportate de urgenţă la Dispecerul Central Metrorex care avizează operativ paza şi Poliţia Metrou, în vederea ordonării/limitării accesului în staţiile cu probleme. În cazul în care se produce supraaglomerare în staţii, personalul Metrorex, împreună cu Poliţia Metrou şi agenţii de pază, va degaja intrările prin limitarea accesului călătorilor la peron, până la defluirea traficului”, spune Metrorex într-un comunicat.

De asemenea, Poliția Metrou va patrula în stațiile cu afluență de călători, pentru a se asigura că aceștia respectă regulile de acces și distanțare socială.

STB a întrerupt lucrul joi dimineață, mai multe vehicule din parcul STB SA fiind blocate în depouri și autobaze, a anunțat STB.

Având în vedere mişcarea de protest a angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti, din această dimineaţă, Metrorex a luat toate măsurile necesare pentru preluarea unui număr crescut de călători.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult