Mihai Fifor, despre dosarul ”BÂSTROE”: ”Ucraina n-a avut o atitudine corectă și loială față de România, în pofida imensului ajutor și sprijin primit de la noi”

Mihai Fifor, despre dosarul ”BÂSTROE”: ”Ucraina n-a avut o atitudine corectă și loială față de România, în pofida imensului ajutor și sprijin primit de la noi”
Deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad

Deputatul Mihai Fifor – președintele PSD Arad – transmite că social-democrații nu au de ce să își ceară scuze după ce au semnalat ”operațiunea Ucrainei pe Canalul Bâstroe”.

Mihai Fifor consideră că autoritățile care au avut responsabilități ”directe” ar fi trebuit să aibă o comunicare transparentă și eficientă, astfel încât să nu se ajungă, acum, la polemici și controverse.

Social-democratul avertizează că ucrainenii au adâncit Canalul Bâstroe cu 8-10 m, ”încălcând tratatele” și fără ca România să fie informată, așa cum ar fi fost normal.

PSD nu are de ce să se scuze pentru că a semnalat primul operațiunea Ucrainei pe Canalul Bâstroe și riscurile posibile. Dacă autoritățile cu responsabilități directe ar fi comunicat public transparent și eficient cu certitudine că această temă n-ar fi stârnit atâtea polemici.

Nimeni, într-o țară democratică, nu poate anula cuiva dreptul la cuvânt și la opinie. Un om politic responsabil nu poate să tacă atunci când o problemă serioasă ajunge să preocupe societatea. Este dator ca, pe baza datelor și faptelor cunoscute, să se pronunțe”, notează Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

”Iar în cazul Bâstroe adevărul e că ucrainenii au adâncit până la 8-10 m canalul, cu încălcarea tratatelor, fără să informeze România, iar acțiunea lor unilaterală pune în grav pericol biosfera Deltei Dunării

Mihai Fifor

”Ucraina nu a înștiințat că face dragare de mare adâncime”

Sorin Grindeanu – ministrul Transporturilor – a anunțat, cu doar câteva ore în urmă, că trei nave care au mijloacele tehnice pentru măsurarea adâncimii apei sunt pregătire și așteaptă acceptul pentru a face măsurători pe Canalul Bâstroe.

Mihai Fifor consideră, în acest context, că atitudinea Ucrainei nu a fost una ”corectă și loială” față de România, în pofida sprijinului permanent acordat de țara noastră din momentul în care a început invazia Federației Ruse.

Ucraina n-a avut o atitudine corectă și loială față de România, în pofida imensului ajutor și sprijin primit de la noi. Din păcate, Ucraina nu a înștiințat că face dragare de mare adâncime, n-a solicitat nicio discuție lămuritoare cu autoritățile române, n-a respectat dreptul internațional, pune într-un real pericol Delta Dunării. Înțelegem bine situația de o gravitate extraordinară în care se află Ucraina, i-am acordat și îi vom acorda tot sprijinul posibil pentru a rezista și a învinge Rusia invadatoare.

Asta nu înseamnă însă că ar trebui să tăcem și să îngăduim orice! Și e absolut de neacceptat ideea că orice critică la adresa Ucrainei servește interesele Moscovei. PSD are toată convingerea că acest diferend cu Ucraina poate fi depășit prin dialog și colaborare onestă. E datoria instituțiilor abilitate din ambele țări să convină soluțiile potrivite pentru binele comun”, a mai scris președintele PSD Arad.


Citește și:

Modificarea compoziției stratului de OZON și efectele pe termen lung

EXCLUSIV | Controverse după inițierea proiectului de OUG privind Departamentul pentru Relații Interetnice. Reprezentanții minorităților reacționează: ”Să nu fim în situația în care mai binele este moartea binelui”

ANALIZĂ | Vicepreședintele Comisiei Europene, despre ”Rusia de azi”: ”TOTALITARISMUL a revenit în Europa. Violența declanșată asupra ucrainenilor este comparabilă cu Teroarea Roșie a lui Stalin”

Alexei Navalnîi, după un an de război în Ucraina: ”Adevăratele cauze ale conflictului sunt dorința lui PUTIN de a păstra puterea cu orice preț și obsesia pentru moștenirea sa istorică”

Criticul de artă Pavel Șușară: ”În contextul de acum, BRÂNCUȘI ar fi socotit un retardat medieval, trebuie să renunțăm la festivism, să-i punem în valoare opera”

Dinu Gheorghe, consilier local: ”Mandatul lui Clotilde Armand se rezumă, în realitate, la o LUPTĂ IMAGINARĂ cu conspirațiile. Nu mai merge cu păcălelile!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Babasha a dat lovitura după huiduielile pe Arena Naţională! Anunţul oficial care îi va schimba...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Ceva se întâmplă în Crimeea: Ucrainenii distrug antiaeriana rusă și par a pregăti terenul pentru...
Pițurcă Jr. a 'încercuit-o' pe voluptuoasa fiică a Andreei Berecleanu! Adio, ICH! CANCAN.RO publică imaginile...
Kate Middleton, total SCHIMBATĂ la primul eveniment public. Detaliul observat de toți: „Fac progrese bune,...
Experiment Observator. Un permis auto fals costă peste 700 de euro. Cum sunt racolaţi pe...
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident,...
Kate Middleton, prima apariție publică de când a fost diagnosticată cu cancer! Prințesa de Wales...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Inteligenţa Artificială utilizată de Israel în Gaza ajută la reducerea victimelor civile, sugerează un expert
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
Obligatoriu la plata cu CARDUL. Lege definitivă în România. Intră în vigoare azi, 16 iunie
Florian Coldea, legături cu mafia albaneză. Documente oficiale
Ce este creatura cu ochi holbați și dinți ascuțiți care a eșuat la mal. A...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Jocurile Olimpice de la Paris, păzite de cea mai mare tabără militară din Europa de...
×