Mihai Fifor, după blocarea platformei de vaccinare: ”Oriunde pui degetul în domeniul vaccinării anti-COVID țâșnesc contradicțiile și confuziile”

Mihai Fifor, după blocarea platformei de vaccinare: ”Oriunde pui degetul în domeniul vaccinării anti-COVID țâșnesc contradicțiile și confuziile”
Mihai Fifor, după blocarea platformei de vaccinare: ”Oriunde pui degetul în domeniul vaccinării anti-COVID țâșnesc contradicțiile și confuziile”
Publicat: 18/01/2021, 16:20
Actualizat: 18/01/2021, 16:29

A doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID a debutat – în această dimineață – cu un blocaj al platformei informatice.

Ulterior, totul a revenit la normal, au anunțat reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale, iar aplicația este funcțională.

”Platforma informatică pentru înscriere şi programare la vaccinare este disponibilă, în urma eforturilor depuse de către specialiştii STS în colaborare cu echipa tehnică ce gestionează Registrul Electronic Naţional pentru Vaccinări. Aplicaţia este funcţională, iar cei care doresc să se programeze pot să acceseze platforma de vaccinare”, a precizat STS într-un comunicat.

”Un Guvern incapabil să gestioneze pandemia nu poate fi capabil nici în gestionarea vaccinării”

Deputatul PSD Mihai Fifor consideră că, din păcate, atunci când vorbești despre campania de vaccinare anti-COVID apar doar ”contradicții și confuzii”, iar guvernul condus de Florin Cîțu nu este ”capabil în gestionarea vaccinării”, ceea ce are efecte negative și în ceea ce privește sistemul de educație.

 ”Oriunde pui degetul în domeniul vaccinării anti-COVID țâșnesc contradicțiile și confuziile. Se confirmă avertismentul PSD, din campanie, că un Guvern incapabil să gestioneze pandemia, nu poate fi capabil nici în gestionarea vaccinării. Platforma de vaccinare se dovedește un fiasco la fel de mare ca și platforma IMM-Invest. Funcționează prost și s-a blocat la puțin timp după lansare, iar cei înscriși nu știu dacă și când vor beneficia de drepturile lor”, notează Mihai Fifor în mediul online.

”Mai mult, vaccinarea proastă creează haos și în sectorul educației. Există contradicții și bâlbe multe între autorități. Au alte scenarii noi care indică menținerea școlilor închise, iar ministrul Educației vrea ca vaccinarea profesorilor să fie CRITERIU esențial pentru redeschiderea unităților de învățământ, deși o dovadă a proastei gestionări a campaniei de vaccinare este chiar faptul că profesorii au fost trecuți la coada primei etape de vaccinare (locul 13 din 17 în strategia guvernului)”

Mihai Fifor, deputat PSD

Mihai Fifor: ”Haos total, atât în domeniul vaccinării, cât și în cel al educației sau economiei, asta ne-a adus Guvernul Cîțu”

PSD consideră că vaccinarea NU trebuie să fie o condiție pentru redeschiderea școlilor, iar testarea ar trebui să fie alternativa acolo unde nu e vaccinare.

De altfel, scrie Mihai Fifor, încă de anul trecut PSD propunea redeschiderea școlilor și testarea masivă a elevilor și profesorilor, ținând cont de faptul că Franța – spre exemplu – ”testează 1 milion de elevi și profesori pe lună pentru a menține școlile deschise”.

În ceea ce privește România, mai notează deputatul PSD, ”secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan dă vina pe noua tulpină de coronavirus pentru o eventuală renunțare la redeschiderea școlilor”, iar imaginea de ansamblu ar fi una a ”haosului total”.

”Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, la doar câteva ore după Iohannis. spunea că ”Decizia redeschiderii școlilor ar putea fi revizuită”. Iohannis însuși spunea în declarația sa că nu s-a luat o decizie finală în privința redeschiderii școlilor. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan dă vina pe noua tulpină de coronavirus pentru o eventuală renunțare la redeschiderea școlilor, iar ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a considerat că vaccinarea trebuie să fie un criteriu important în decizia de reîncepere a cursurilor față în față”.

”Într-un cuvânt, un haos total, atât în domeniul vaccinării, cât și în cel al educației sau economiei, asta ne-a adus Guvernul Cîțu”

Mihai Fifor

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”