Mihai Fifor, după blocarea platformei de vaccinare: ”Oriunde pui degetul în domeniul vaccinării anti-COVID țâșnesc contradicțiile și confuziile”

Redactor:
Cristian Lisandru
Mihai Fifor, după blocarea platformei de vaccinare: ”Oriunde pui degetul în domeniul vaccinării anti-COVID țâșnesc contradicțiile și confuziile”
Mihai Fifor, după blocarea platformei de vaccinare: ”Oriunde pui degetul în domeniul vaccinării anti-COVID țâșnesc contradicțiile și confuziile”

A doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID a debutat – în această dimineață – cu un blocaj al platformei informatice.

Ulterior, totul a revenit la normal, au anunțat reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale, iar aplicația este funcțională.

”Platforma informatică pentru înscriere şi programare la vaccinare este disponibilă, în urma eforturilor depuse de către specialiştii STS în colaborare cu echipa tehnică ce gestionează Registrul Electronic Naţional pentru Vaccinări. Aplicaţia este funcţională, iar cei care doresc să se programeze pot să acceseze platforma de vaccinare”, a precizat STS într-un comunicat.

”Un Guvern incapabil să gestioneze pandemia nu poate fi capabil nici în gestionarea vaccinării”

Deputatul PSD Mihai Fifor consideră că, din păcate, atunci când vorbești despre campania de vaccinare anti-COVID apar doar ”contradicții și confuzii”, iar guvernul condus de Florin Cîțu nu este ”capabil în gestionarea vaccinării”, ceea ce are efecte negative și în ceea ce privește sistemul de educație.

 ”Oriunde pui degetul în domeniul vaccinării anti-COVID țâșnesc contradicțiile și confuziile. Se confirmă avertismentul PSD, din campanie, că un Guvern incapabil să gestioneze pandemia, nu poate fi capabil nici în gestionarea vaccinării. Platforma de vaccinare se dovedește un fiasco la fel de mare ca și platforma IMM-Invest. Funcționează prost și s-a blocat la puțin timp după lansare, iar cei înscriși nu știu dacă și când vor beneficia de drepturile lor”, notează Mihai Fifor în mediul online.

”Mai mult, vaccinarea proastă creează haos și în sectorul educației. Există contradicții și bâlbe multe între autorități. Au alte scenarii noi care indică menținerea școlilor închise, iar ministrul Educației vrea ca vaccinarea profesorilor să fie CRITERIU esențial pentru redeschiderea unităților de învățământ, deși o dovadă a proastei gestionări a campaniei de vaccinare este chiar faptul că profesorii au fost trecuți la coada primei etape de vaccinare (locul 13 din 17 în strategia guvernului)”

Mihai Fifor, deputat PSD

Mihai Fifor: ”Haos total, atât în domeniul vaccinării, cât și în cel al educației sau economiei, asta ne-a adus Guvernul Cîțu”

PSD consideră că vaccinarea NU trebuie să fie o condiție pentru redeschiderea școlilor, iar testarea ar trebui să fie alternativa acolo unde nu e vaccinare.

De altfel, scrie Mihai Fifor, încă de anul trecut PSD propunea redeschiderea școlilor și testarea masivă a elevilor și profesorilor, ținând cont de faptul că Franța – spre exemplu – ”testează 1 milion de elevi și profesori pe lună pentru a menține școlile deschise”.

În ceea ce privește România, mai notează deputatul PSD, ”secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan dă vina pe noua tulpină de coronavirus pentru o eventuală renunțare la redeschiderea școlilor”, iar imaginea de ansamblu ar fi una a ”haosului total”.

”Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, la doar câteva ore după Iohannis. spunea că ”Decizia redeschiderii școlilor ar putea fi revizuită”. Iohannis însuși spunea în declarația sa că nu s-a luat o decizie finală în privința redeschiderii școlilor. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan dă vina pe noua tulpină de coronavirus pentru o eventuală renunțare la redeschiderea școlilor, iar ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a considerat că vaccinarea trebuie să fie un criteriu important în decizia de reîncepere a cursurilor față în față”.

”Într-un cuvânt, un haos total, atât în domeniul vaccinării, cât și în cel al educației sau economiei, asta ne-a adus Guvernul Cîțu”

Mihai Fifor

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o...
FOTO. Nicoleta Luciu, senzuală ca pe vremea când poza în Playboy! Cum s-a fotografiat vedeta
Selly l-a UMILIT pe Mircea Badea, după petrecere! Răspuns INCREDIBIL: „Si stiti cine ma judeca...
Ioana, noi declarații șocante despre Ilie Năstase. Amenințările fostului mare jucător de tenis înainte de...
Uluitor. Câți bani poate câștiga lunar Patriarhul Daniel
Cine este, de fapt, judecătoarea blestemată de Elena Udrea?! Cum a făcut istorie în justiţie
Euro ajunge la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Au apărut primele imagini cu Cătălin Denciu, eroul de la Piatra Neamț: „În acest moment,...
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o...
Trăia singur într-o casă fără curent și geamuri. Într-o zi, un motociclist i-a bătut la...
Scanarea cu INFRAROȘU a celui mai scump tablou din lume a dezvăluit o SUPRIZĂ uriașă....
Telefonul cu o funcție minune. Ce face, de fapt, butonul de pe spatele iPhone
BOMBĂ! Prima țară care atinge imunitatea colectivă împotriva covid-19. Turiștii, așteptați în 2 săptămâni aici
Întâlnirea cu Messi lui i-a distrus viaţa. Ce face băieţelul din Afganistan ajuns faimos după...
Știrea ȘOC a momentului în cazul șoferiței care a ucis două fete, Cine este, de...
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea femeii care a transformat un site din România într-o adevărată putere. De ce a...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide