Mihai Lupu, președintele CJ Constanța, acuzat că ar fi luat mită plante ornamentale și aspersoare. Ce-i mai impută DNA demnitarului

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța, acuzat că ar fi luat mită plante ornamentale și aspersoare. Ce-i mai impută DNA demnitarului
Foto: Envato Elements
Publicat: 13/06/2023, 16:10
Actualizat: 13/06/2023, 16:11

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța (PNL), este cercetat de DNA, pentru corupție. Lupu este acuzat că ar fi primit mită de la un om de afaceri pentru a-l ajuta să câștige mai multe licitații, furnizându-i informații care nu erau publice. El face parte dintr-un lot mai mare de acuzați, alături de Emil Chelariu, director general al Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat, Adrian Petrică Constantin, funcționar public în Primăria Năvodari și Adrian Roșu, funcționar public în Primăria Mangalia.

Președintele CJ Constanța a fost deja audiat la sediul DNA Constanța, iar la ieșirea din sediul instituției a postat fulger pe Facebook: “Nimeni nu este mai presus de lege. Nu voi tolera nicio formă de abuz, de favorizare, aranjament sau atribuire incorectă a contractelor”.

Procurorii DNA îl acuză pe Lupu că a ajutat contra cost un om de afaceri să câștige mai multe licitații publice oferindu-i pe tavă informații privind caietele de sarcini.

„Lotul” Lupu și acuzațiile DNA

  • Emil Chelariu, director general al Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport – pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și luare de mită;
  • Adrian Petrică Constantin, funcționar public în Primăria Năvodari – pentru infracțiunile de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informați;
  • Adrian Roșu, funcționar public în Primăria Mangalia, județul Constanța – pentru infracțiunile de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și luare de mită.

Lupu ar fi pretins și primit plante ornamentale și aspersoare

„În perioada martie – aprilie 2023, Chelariu Ermil, Constantin Petrică Adrian și Roșu Adrian, în calitățile menționate mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi permis unui om de afaceri accesul la informații nedestinate publicității (ofertele depuse de alte societăți comerciale, etc.), care i-ar fi permis acestuia să câștige mai multe licitații (ce priveau amenajarea și întreținerea spațiilor verzi) organizate de instituțiile publice pe care le reprezentau funcționarii menționați anterior.

Pentru «ajutorul» acordat, Lupu Mihai, Chelariu Ermil și Roșu Adrian ar fi primit de la omul de afaceri mai multe foloase necuvenite, necuantificate până în prezent, constând în furnizarea de plante decorative și ornamentale precum și lucrări de amenajare și irigare a grădinilor”, susțin reprezentanții DNA.

Mihai Lupu (PNL) a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) la scrutinul din 27 septembrie 2020. Principalul său contracandidat a fost Felix Stroe, preşedintele filialei judeţene a PSD.

De pe treptele DNA, direct pe Facebook

Percheziții la Consiliul Județean Constanța

 Acum o săptămână, pe 7 iunie a.c., procurorii DNA au efectuat o percheziție la Consiliul Județean Constanța. Acțiunea a vizat Direcția Generală Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport, condusă de Ermil Chelariu, care a oferit anchetatorilor toate detaliile necesare.

„Înțelegem importanța investigațiilor și a controlului judiciar în asigurarea transparenței și corectitudinii în instituțiile statului. Susținem DNA să desfășoare cercetările cu integritate și obiectivitate, în conformitate cu legea, și să prezinte public rezultatele relevante, pentru a se putea trage concluzii informate”, a transmis la acel moment președintele CJ Constanța.

Citiți și: VIDEO | Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, filmat în timp ce jignește și lovește un polițist

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Nu există măreție fără familie". Visul lui Maluma a devenit în sfârșit realitate. Ipostaza emoționantă...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?