Mihai Șora acuză un oficial al României trimis în SUA că l-a amenințat cu moartea: „Ce faci măi c***t cominternist! Sper să nu prinzi Crăciunul”

Mihai Șora acuză un oficial al României trimis în SUA că l-a amenințat cu moartea: „Ce faci măi c***t cominternist! Sper să nu prinzi Crăciunul”
Mihai Șora acuză un oficial al României trimis în SUA că l-a amenințat cu moartea: „Ce faci măi c***t cominternist! Sper să nu prinzi Crăciunul”
Publicat: 27/10/2021, 13:39

Filosoful Mihai Șora îl acuză pe un însărcinat cu afaceri al României în America, pe nume Chivel Porumb, că l-ar fi amenințat cu moartea pe Facebook. Șora a postat pe contul său mesajul primit de la un utilizator numit Chivel Porumb.

”Ce mai faci mai cacat alterat cominternist! Ati adus, javra dracului, Romania in genunchi si sper sa nu prinzi Craciunul. Hai ca imputit destul aerul acestei planete!”, este mesajul prezentat de Mihai Șora.

Chivel Porumb face parte din rețeaua de însărcinați cu afaceri a Ministerului Economiei, fiind menționat pe site-ul MAE, drept membru al biroului din New York, scrie g4media.ro.

Pe site-ul Ministerului Economiei, ultima declarație de avere a lui Chivel Porumb este din 2020, cu ocazia încetării raporturilor de serviciu.

Chivel Porumb nu a comentat afirmațiile lui Mihai Șora, când a fost contactat de jurnaliști.

”Firește, domnul Chivel Porumb nu l-a citit pe Seneca; a cules un citat și l-a agățat pe frontispiciu. Dacă l-ar fi citit, ar fi aflat, din Scrisorile către Luciliu, că moartea nu ne cheamă la ea în ordinea descrescătoare a vârstei”, a scris Mihai Șora pe Facebook.

Redăm postarea integrală a filosofului Mihai Șora

„Am primit, de-a lungul vieții, multe amenințări cu moartea de la oameni din Servicii, acoperiți sau descoperiți, tovarăși de nădejde ai ceaușismului târziu „reconvertiți“, după 1990, la afaceri cu statul, diplomație, gazetărie-coroi și alte obligații de partid. Când nu sunt amenințări propriu-zise, iau forma unor stropșeli, ca aici, „urări“ arzătoare de moarte rapidă (și în chinuri, de preferință), croite după același calapod ideatic și lexical. Mulți dintre cei ce mi le-au aruncat peste gard s-au prăpădit între timp. Dumnezeu să-i ierte.

De domnul Chivel Porumb nu auzisem până acum 10 minute, când i-am descoperit răvașul în cutie.

Domnul Chivel Porumb este diplomat român.

Ne reprezintă țara peste hotare, în Statele Unite, având rang de ministru „însărcinat cu afacerile“ la New York.

Filosofia dumnealui de viață, așa cum o putem afla aici:
https://www.facebook.com/chivel.porumb.3,
stă sub semnul lui Seneca:

„Poți desluși caracterul unui om observând doar felul în care primește laudele“.

Firește, domnul Chivel Porumb nu l-a citit pe Seneca; a cules un citat și l-a agățat pe frontispiciu. Dacă l-ar fi citit, ar fi aflat, din Scrisorile către Luciliu, că moartea nu ne cheamă la ea în ordinea descrescătoare a vârstei.

Sănătate tuturor.

Șora: „Domnul a trecut și pe la Toronto, unde a fost arestat, în 1998”

?

L.E. Cum tocmai am amintit într-un comentariu:

atunci când oamenii decenți tac sau se retrag în turnul de fildeș, spațiul public, ministerele, toate celelalte instituții sfârșesc prin a fi luate cu asalt de persoane precum Chivel Porumb: le parazitează, le spoliază, când nu le deturnează de la misiunea lor. Nimic bun nu poate ieși din asemenea minți orientate spre josnicie, afaceri dubioase, insalubritate morală și intelectuală.

Or, cred că – atunci când sunt demnitari (cu rang de ministru, ca aici), înalți funcționari publici, oameni plătiți banii contribuabilului – fața lor cea adevărată trebuie scoasă la lumină. Pentru că vorbele și acțiunile lor duc la degradarea continuă a locului pe care îl ocupă, a imaginii românilor în străinătate. Adesea, contraexemplul poate fi pilduitor.

Am aflat, cu această ocazie, că domnul Chivel Porumb a trecut și pe la Toronto, în calitate de consul, unde a fost arestat, în anul 1998, de autoritățile canadiene, într-o problemă de moravuri. Arestare ce nu pare a-i fi frânat ascensiunea în diplomația română.”, a transmis Șora.

Reacțiile personalităților publice nu au întârziat să apară.

„Propun să îl dăm în judecată”, scrie Oana Pellea.

„Ar trebui rechemat imediat. Bogdan Aurescu, omul de încredere al președintelui, veghează asupra ambasadelor”, scrie Theodor Paleologu.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase