Mihai Trăistariu, reacție acidă după ce România a ratat iar calificarea în finala Eurovision: „Rușine, TVR!”

Mihai Trăistariu, reacție acidă după ce România a ratat iar calificarea în finala Eurovision: „Rușine, TVR!”
Mihai Trăistariu, reacție acidă după ce România a ratat iar calificarea în finala Eurovision: „Rușine, TVR!” / Foto: Facebook / Mihai Trăistariu / Captură YouTube.com
Publicat: 19/05/2021, 13:48

România a ratat pentru a treia oară consecutiv, marți seară, calificarea în finala Eurovision. Mihai Trăistariu, fostul component al trupei Valahia și participant la Eurovision, unde a obținut locul IV în 2006, a criticat dur eșecul țării noastre.

Mihai Trăistariu a prevăzut că România nu va avea succes la Eurovision, în funcție de sondajele de dinainte de concurs.

După prestația lui Roxen, de marți seară, pe scena de la Rotterdam, Mihai s-a arătat și mai acid în declarații. Solistul a pus eșecul reprezentantei României pe seama lipsei ei de experiență.

„Eurovision. Aseară. Semifinala I.

Părerea mea …
– Momentul de deschidere, cel cu Duncan Laurence – câștigătorul 2019 a fost cam … neinsiprat, destul de șters. Putea să aleagă altă piesă. Mă rog … artiștii știu mai bine ce vor să promoveze. Poate vine cu ceva mai tare la Finala de sâmbătă.
– Scenă, decor, grafică … 12 points. Chiar wooow.
– Ca niciodată, mi-au plăcut foooarte multe țări. Adesea, în semifinale nu găseai multe piese care să-ți placă. Acum am găsit cel puțin 5 momente care – în opinia mea – ar putea concura lejer pentru locul I în FINALĂ :
A) Cipru
B)Suedia
C) Israel
D) Malta
E) Azerbaijan
– Despre România …
Pe Roxen am premiat-o când era mică. Mi-a placut dintotdeauna MULT glasul ei. I-am promis chiar un duet încă de pe atunci.
Legat de prestația ei de la Eurovision-ul din seara asta …

„Roxen a cântat bine, dar nu…”

Roxen a cântat bine. Ei nu ai ce să-i reproșezi : piesa asta a primit-o – pe asta a cântat-o ! O piesă care, pe Roxen, o pune în valoare în studio … dar nu live.
Din nou, ascultând-o live, am avut senzația că nu are precizie maximă, că nu are suflu … cel mai probabil din cauza dansului și a mișcărilor bruște. Sau … poate așa e timbrul ei – puțin tremurat. Ori poate … faptul că e prea mică, prea necoapta pentru un concurs de o asemenea anvergură.
Habar n-am. Cert e că … a fost prea mare concurența în Semifinala I ca să treci în Top 10.
Una peste alta … nu a fost nimic rău pentru România. Dar nici spectaculos. Puteau să vină cu un show mai ieșit din tipar, mai vizibil, mai wooow.
Însă România, mereu, atâta poate. Eu văd tot timpul că țara noastră are o limită peste care nu poate trece. Și de asta nu culegem punctaj – pentru că noi nu venim cu ceva WOOOW niciodată. Păcat !

Trăistariu mizează pe „The power of water”

– Vocea Maltei m-a spart. E mega faină.
– S-a modernizat extrem de mult sound-ul Eurovision. Nici nu știu dacă e de bine. Cred că … e.
– Recitalul de după a fost … WOOOW. Cel cu ” The power of water „.
P. S. : Nu e de mirare că Roxen nu s-a calificat în finală ! În sondaje picase rău de tot după ultimele repetiții postate pe net.
Încă un an în care delegația TVR a ales doar … PLIMBAREA … în loc să meargă la concurs !!!
Și nu orice concurs ! Eurovision e CEL MAI MARE CONCURS MUZICAL DE PE PLANETA PĂMÂNT.
Rușine, echipei TVR Eurovision !!! Ați monopolizat de câțiva ani selecția națională și faceți terci din artiștii și compozitorii români.
O să vi se întoarcă. Toate se întorc ! Ca un bumerang ! Fiecare pasăre … pe limba ei piere.
Un lucru e clar !

„România are nevoie de o Selecție națională. Mereu. În fiecare an”

Noi nu ne comparăm cu țările care-și desemnează un artist din oficiu. Nu avem bugetele lor, nu avem show-urile lor, nu avem regizorii lor, nu avem echipele lor.
Terminați cu barterele astea stupide cu casele de discuri. Pentru 2 lei în plus vă vindeți sufletul și omițeți faptul că artiștii și compozitorii români înseamnă EUROVISION.
Noi – ca să alegem ce e mai bun în anul respectiv – TREBUIE să avem o selecție LA VEDERE a artistului, autorului și piesei.
Altfel … vom pierde.
Cel mai probabil, aroganța din ultimii ani a TVR-ului va duce până la excluderea de tot a Eurovision-ului de pe lista evenimentelor transmise de ei.
Așa au făcut și cu Eurovision Junior. L-au distrus până au decis să nu mai participe România.
Dați-i Eurovision-ului … ce-i al Eurovision-ului !
Readuceți preselecțiile de altă dată. Nu vindeți ARTA … caselor de discuri !!!
Concluzie : ECHIPA DIN TVR CARE A MONOPOLIZAT EUROVISION-UL DE CÂȚIVA ANI … TREBUIE SĂ INTRE ÎN CARANTINĂ ! E nevoie URGENT de un vaccin împotriva celor care distrug Eurovision-ul românesc !”, a fost mesajul tranșant postat Mihai pe Facebook.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase