Roxen nu s-a calificat în finala Eurovision 2021. A fost al 13-lea artist care a urcat pe scena de la Rotterdam (VIDEO)

Roxen nu s-a calificat în finala Eurovision 2021. A fost al 13-lea artist care a urcat pe scena de la Rotterdam (VIDEO)
Roxen nu s-a calificat în finala Eurovision 2021. A fost al 13-lea artist care a urcat pe scena de la Rotterdam (VIDEO) / Foto: YouTube.com
Publicat: 19/05/2021, 06:58
Actualizat: 19/05/2021, 07:18

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, nu s-a calificat în finala concursului muzical, care va avea loc pe 22 mai. Cele zece ţări care vor reveni pe scenă sâmbătă sunt Norvegia, Israel, Rusia, Azerbaidjan, Malta, Lituania, Cipru, Suedia, Belgia şi Ucraina.

Roxen, cu piesa „Amnesia”, a fost al 13-lea artist care a performat pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală a evenimentului de anvergură.

„Pentru mine, ultimul an a fost unul plin, din toate punctele de vedere, cu momente bune şi mai puţin bune, însă ceea ce contează este că am avut câteva proiecte care m-au bucurat nespus. Piesa ‘Amnesia’ este una extrem de personală, cuprinde toate aceste sentimente pe care le-am trăit în ultima perioadă şi le dă voce. O simt aproape de mine, mă reprezintă, iar sufletul meu şi trăirile mele se regăsesc în ea”, spunea Roxen, înainte de concurs.

Alături de Roxen, reprezentanta României, în prima semifinală Eurovision 2021 au concurat reprezentanții Lituaniei, Sloveniei, Rusiei, Suediei, Australiei, Macedoniei de Nord, Irlandei, Cipru, Norvegiei, Croaţiei, Belgiei, Israel, Azerbaidjan, Ucrainei şi Maltei.

Eurovision Song Contest 2021 are loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”.

Ediția anterioară a fost câștigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa „Arcade”, în 2019. Ediția 2020 a Eurovision Song Contest a fost reprogramată din cauza pandemiei de COVID.

România a înregistrat numeroase performanțe la Eurovision, în anii trecuți: de două ori locul 3 (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005 / Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul 4 (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Islanda, Lituania, Belarus, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România, Moldova, Bulgaria, Slovenia, Croația, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Albania, Kosovo, Macedonia, Cipru, Liechtenstein, Andorra, San Marino, Malta, Armenia și Georgia sunt statele care nu au câștigat niciodată Eurovisionul.

America va avea propriul Eurovision

O versiune americană a Eurovision-ului, cel mai mare concurs de talente muzicale din lume, va fi produsă de NBC. Gigantul media va dezvolta „American Song Contest”, alături de echipa din spatele Eurovision, Propagate și Universal Television Alternative Studio.

„American Song Contest” va fi o adaptare după Eurovision și va cuprinde toate cele 50 de state, cinci teritorii și Washington DC, în „bătălia” pentru cel mai bun cântec original.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult