Milla Jovovich spune că are inima frântă de atacul rusesc asupra țării ei natale, Ucraina: Întodeauna oamenii plătesc cu sânge și lacrimi

Milla Jovovich spune că are inima frântă de atacul rusesc asupra țării ei natale, Ucraina: Întodeauna oamenii plătesc cu sânge și lacrimi
Sursa: Profimedia
Publicat: 26/02/2022, 16:26

Actrița Milla Jovovich, cunoscută pentru rolul său din filmul „Al cincilea element”, spune că are inima zdrobită de atacul rusesc asupra țării sale natale, Ucraina. 

„Am inima frântă și sunt șocată de evenimentele din această săptămână din locul meu natal, Ucraina”, a scris eape Instagram. „Țara mea și oamenii sunt bombardați. Prietenii și familia se ascund. Sângele și rădăcinile mele provin atât din Rusia, cât și din Ucraina. Sunt sfâșiată în două în timp ce urmăresc haosul care se desfășoară”.


Vedeta din „Al cincilea element” a comparat luptele din țara ei natală cu experiențele tatălui ei, un medic originar din Serbia, care a fost la un moment dat parte din fosta Iugoslavie.

Jovovich nu pare optimistă că atacul actual asupra Ucrainei îi va cruța pe civili.

„Îmi amintesc de războiul din patria tatălui meu, fosta Iugoslavie, și de poveștile pe care familia mea le spune despre trauma și teroarea pe care le-a experimentat”, a scris ea.

„Război. Întotdeauna război. Lideri care nu pot aduce pacea. Și întotdeauna oamenii plătesc cu vărsare de sânge și lacrimi”, a scris ea, pe platforma de socializare.

Actrița a dezactivat comentariile la postarea ei și a inclus un link către un document care îi îndrumă pe fanii săi către donații pentru sprijinirea refugiaților ucraineni.

A treia zi de război

E a treia zi în care locuitorii din Kiev se trezesc în zgomotul exploziilor și al focurilor de armă. Sâmbătă dimineața, trupele ruse au avansat spre oraș, după două zile de lupte la periferia capitalei Ucrainei.

Guvernul de la Kiev spune că luptele au pornit deja pe străzile capitalei Ucrainei. Anunțul vine la câteva ore după ce președintele Vlodomir Zelenski a spus că rușii vor asalta orașul.

„În primele ore ale zilei de sâmbătă, videoclipuri de la martori oculari arată explozii care au loc într-o zonă de la nord-vest de Kiev. În zonă există o bază militară. Echipele CNN din capitală au raportat, de asemenea, că au auzit explozii puternice în vestul și sudul orașului. La scurt timp după aceea, Serviciul de Stat al Comunicațiilor Speciale al Ucrainei a declarat că au loc ciocniri și într-o suburbie de est”, se arată în relatarea live a CNN.

Franţa va reloca 500 de militari în România în cadrul NATO în urma invadării Ucrainei vecine de către Rusia, a anunţat vineri seară şeful statului-major al armatelor franceze, generalul Thierry Burkhard.

„NATO a decis să-şi consolideze prezenţa, să trimită un semn foarte clar de solidaritate strategică, să poziţioneze forţe în România”, a declarat generalul Burkhard într-un interviu acordat Radio France Internationale şi France 24.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult