Ministerul Energiei relansează două apeluri de PROIECTE – bateriile și panourile fotovoltaice. Suma totală depășește 278 de milioane euro

Ministerul Energiei relansează două apeluri de PROIECTE - bateriile și panourile fotovoltaice. Suma totală depășește 278 de milioane euro
Publicat: 08/02/2024, 11:35

Ministerul Energiei anunţă că a relansat două apeluri anulate în octombrie 2023. Primul se referă la apelul de proiecte pentru sprijinirea investiţiilor în dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei electrice – baterii. Prin acest apel se dorește punerea în funcţiune a unei capacităţi de minimum 240 MW (sau 480 MWh) de stocare a energiei electrice în baterii, până la 30 iunie 2026. Bugetul total aferent schemei este de 79,6 milioane euro, cu finanţare din PNRR. Cel de-al doilea apel include proiecte pentru sprijinirea investiţiilor în construirea de noi capacităţi de producţie, asamblare şi reciclare a bateriilor şi pentru sprijinirea investiţiilor în construirea de noi capacităţi de producţie, asamblare şi reciclare a celulelor şi panourilor fotovoltaice. Bugetul total aferent apelului de proiecte este de 199 milioane euro.

„Ministerul Energiei anunţă relansarea, începând cu data de 08 februarie 2024, ora 00:00, a apelului de proiecte „Sprijinirea investiţiilor în dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei electrice (baterii)” aferent Investiţiei 4 PNRR – Lanţ industrial de producţie şi/sau asamblare şi/sau reciclare a bateriilor, a celulelor şi panourilor fotovoltaice (inclusiv echipamente auxiliare), precum şi noi capacităţi de stocare a energiei electrice, Sub-măsura 4.3 – Sprijinirea investiţiilor în dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei elecrice (baterii)”,a precizat ministerul într-un comunicat de presă.

Apelul competitiv este deschis până la data de 21 martie ora 00.00.

Cel de-al doilea apel se referă la proiecte pentru sprijinirea investiţiilor în construirea de noi capacităţi de producție, asamblare și reciclare a bateriilor, și pentru sprijinirea investițiilor în construirea de noi capacităţi de producție, asamblare și reciclare a celulelor şi panourilor fotovoltaice.

„Apelul de proiecte lansat este apel competitiv (Procedură de ofertare concurenţială), pe bază de criterii de selecţie şi punctaj, cu depunere la termen, între 8 februarie 2024, ora 09:00 şi 21 martie 2024, ora 17:00.

Bugetul total aferent apelului de proiecte este echivalentul în lei al sumei de 199.000.000 euro, calculat la cursul InforEuro din luna precedenta lansării procedurii de ofertare concurenţială (ianuarie 2024 – respectiv 1 euro = 4.9753 lei), fonduri europene asigurate prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă în cadrul PNRR, investiţia I4, defalcat după cum urmează:”, se mai arată în comunicat.

Conform Ministerului Energiei, obiectivele apelului de proiecte sunt:

– punerea în funcţiune a unei capacităţi de minimum 2 GW/an de producţie şi/sau asamblare şi reciclare a bateriilor, până la 30 iunie 2026, contribuind la atingerea obiectivelor asumate de România în cadrul PNRR – Componenta C6. Energie, măsura de investiţii I.4. Lanţ industrial de producţie şi/sau asamblare şi/sau reciclare a bateriilor, a celulelor şi panourilor fotovoltaice (inclusiv echipamente auxiliare), precum şi noi capacităţi de stocare a energiei electrice;

– punerea în funcţiune a unei capacităţi de minimum 200 MW/an de producţie şi/sau asamblare şi reciclare a celulelor sau panourilor fotovoltaice, până în 30 iunie 2026, contribuind la atingerea obiectivelor asumate de România în cadrul PNRR – Componenta C6. Energie, măsura de investiţii I.4. Lanţ industrial de producţie şi/sau asamblare şi reciclare a bateriilor, a celulelor şi panourilor fotovoltaice (inclusiv echipamente auxiliare), precum şi noi capacităţi de stocare a energiei electrice.

CITEȘTE ȘI:

Sebastian Burduja, anunț important de la Washington: „ELCEN a semnat un acord privind energia geotermală pentru termoficarea Bucureştiului”

Sebastian Burduja explică FACTURA la curent: „Românii nu trebuie să tremure nici de frig, nici de frica facturilor”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente sau casă. Trebuie să plătească în fiecare an
Reguli noi pentru românii care obțin venituri din chirii. Cum se stabilește impozitul
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Un avocat de 36 de ani este Superman de Brazilia