Ministerul Sănătății a organizat echipe medicale mobile în județele de la frontiera cu Ucraina, care să vină în ajutorul refugiaților

Ministerul Sănătății a organizat echipe medicale mobile în județele de la frontiera cu Ucraina, care să vină în ajutorul refugiaților
Sursa foto - caracter ilustrativ: Guvernul României
Publicat: 27/02/2022, 00:31

Ministerul Sănătății (MS) a anunțat sâmbătă, prin intermediul unui comunicat, că a organizat – prin Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) din județele de la frontiera cu Ucraina și județele învecinate cu acestea, echipe medicale mobile.

Acestea vor efectua triajul epidemiologic și asigură evaluarea stării de sănătate a refugiaților din taberele organizate de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și asigurarea testării acestora pentru COVID19.

Persoanele care vor avea nevoie de asistență medicală vor fi îndrumate către unitățile sanitare din zonă. Accesul la servicii de sănătate pentru cetățenii ucrainieni este similar cu cel pentru cetățenii români și se face pe baza convențiilor existente.

De asemenea, Societatea Antibiotice SA, aflată în patrimoniul MS, a trimis deja în Ucraina, prin punctul de frontieră Siret, antibiotice orale și injectabile pentru 5.000 de pacienți.

În prezent, Ministerul Sănătății centralizează cererile de echipamente și materiale sanitare din partea Ucrainei pentru a le onora în perioada imediat următoare.

De asemenea, se întocmește lista de spitale în care vor primi asistență medicală răniții ucrainieni.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase