Ministrul Justiției: „Am o veste bună azi pentru lupta anticorupție. Numărul de posturi pentru DNA s-a suplimentat” | Ce spune Stelian Ion despre desfiinţarea SIIJ – VIDEO

Publicat: 16/06/2021, 18:33
Actualizat: 16/06/2021, 18:35

Stelian Ion, ministrul Justiției, a anunțat miercuri, la finalul ședinței Executivului, că a fost adoptată o Hotărâre de Guvern care prevede suplimentarea numărului maxim de posturi pentru DNA. Stelian Ion, susține că SIIJ (Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție) o să fie desființată cel mai probabil în această vară, după ce primește avizul Comisiei de la Veneția.

Ministrul Justiției anunță suplimentarea cu 90 de posturi la Poliția judiciară și 50 de posturi pentru personalul auxiliar.

„Am și eu o veste bună azi pentru Justiție, mai ales pentru lupta anticorupție. Printr-o Hotărâre de Guvern adoptată azi, s-a suplimentat numărul maxim de posturi pentru DNA. E vorba de 90 de posturi de poliție și de poliție judciară și de încă 50 de posturi de personal auxiliar. E foarte importantă această decizie și mulțumesc premierului.

E clar că Guvernul își respectă obiectivele asumate prin programul de guvernare. Avem o strategie de dezvoltare a sistemului judiciar cere e respectată.

În primă fază, vor fi alocați DNA 30 de polițiști de poliție judiciară în 2021, urmând ca, în fiecare an din următorii doi, să fie câte 30. E vorba și de ofițeri, și de agenți. E un sprijin real pentru activitatea DNA. Hotărârea a fost solicitată inclusiv de conducerea actuală a DNA. E o solicitare căreia i-am dat curs.

Mulțumesc dlui ministru de Interne pentru disponibilitatea pe care a arătat-o, e foarte important să înțelegem că e nevoie de acest sprijin”, a declarat ministrul Justiției, Stelian Ion.

În perioada următoare 50 de polițiști de poliție judiciară vor fi alocați DIICOT în cadrul unui proiect diferit, a precizat ministrul Justiției.

„S-a apreciat foarte mult contribuția României la operaționalizarea Parchetului European”

„De curând am participat la întrunirea Consiliului JAI, unde s-a apreciat foarte mult contribuția României la operaționalizare Parchetului European. La începutul lunii iulie, va urma o altă procedura  de selecție pentru alți  9 procurori europeni”.

Stelian Ion, despre desfiinţarea SIIJ

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Guvern că decizia Coaliţiei cu privire la desfiinţarea SIIJ este aceea de a aştepta avizul de la Comisia de la Veneţia. De asemenea, Stelian Ion precizează că legile justiției sunt într-o etapă avansată și anticipează că o să fie dezbătute în următoarea sesiune parlamentară.

„A fost decizia de a aștepta avizul Comisiei de la Veneția, care o să fie primit după semnalele pe care le avem foarte clare la începutul lunii iulie. După acel aviz vom începe demersurile desființării. Mă aștept la un deznodământ fericit. Aș spune că e perioada de final a SIIJ. Se apropie de sfârșit. Deja lucrurile sunt pe ultima sută de metri.

După cum nu de mult am afirmat legile justiției sunt în etapa de finalizare în cadrul grupului de lucru. Acum lucrăm la chestiunile de soluționat. Anticipez ca sesiunea următoare să debuteze cu discuții pe marginea legilor justiției. Ele rămân în dezbatere în Parlament atâta timp cât există o dezbatere reală”, a spus ministrul Justiției, Stelian Ion, miercuri.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă...
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
„Mami, noi de ce nu locuim împreună, ca o familie?” Sofia, fetița Biancăi și a...
Cum a fost îmbrăcată Simona Halep în ziua cea mai fericită a vieții ei! Așa...
ULTIMA ORĂ! Simona Halep și Toni Iuruc s-au CĂSĂTORIT în secret! Campioana noastră a strălucit...
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un tren a plecat fără pasageri din Gara de Nord Bucureşti. Călătorii au fost trimiși...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
ÎMPĂRĂTEASA nimfomană care reuşea să se CULCE cu mai mulţi bărbaţi decât o prostituată
SUA a început războiul! Trei oameni decedați până acum, de cand Afganistanul este sub bombardament
BOMBA SERII Simona Halep s-a măritat în mare secret. Primele imagini de la nuntă
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Rezultate Admitere liceu Edu.ro 2021: Repartizarea computerizată pe licee şi judeţe
VIRUSUL CUMPLIT care amenință milioane de români! Mergi imediat la medic dacă simţi asta
Undă de șoc în politică. USR PLUS, în opoziție? Mai e un singur pas
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...