Ministrul Mediului, Tanczos Barna, despre ursul văzut într-o pădure de lângă București: „Nu avem motiv să intervenim, cât timp nu reprezintă un pericol pentru oameni sau bunuri”

Publicat: 17/06/2022, 20:42
Actualizat: 17/06/2022, 21:12

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a reacționat pe Facebook după ce un urs a fost observat pe camerele de supraveghere în zona pădurii Scroviștea de lângă București. Mai precis, în comuna ilfoveană Ciolpani, la doar 30 de kilometri de Capitală.

„Locul ursului este în pădure, în habitatul lui natural. Nu avem un motiv să intervenim, cât timp ursul nu reprezintă un pericol pentru oameni sau bunuri”, a scris ministrul, pe rețeaua de socializare.

El a precizat că era de așteptat ca exemplare de urs să ajungă și în zona de câmpie dat fiind faptul că, an de an, crește numărul județelor unde apare acest mare carnivor, respectiv crește numărul atacurilor și se înmulțesc daunele provocate de această specie.

„În cazul în care exemplarele de urs devin agresive și pun in pericol viața omului și bunurile acestuia avem posibilitatea intervenției imediate aprobate prin OUG, la inițiativa mea. Iar în cazul în care gestionarul fondului cinegetic solicită Ministerului Mediului relocarea ursului, avem la dispoziție Ordinul de Ministru în vigoare prin care am aprobat cotele de prevenție si intervenție”, a adăugat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Ursul a fost văzut la doar 30 km de București, în comuna Ciolpani

Prezența ursului respectiv a fost semnalată, joi și vineri, în pădurea din apropierea localităţii ilfovene Ciolpani, situată la doar 30 de kilometri de Capitală.

Primarul localității, Bogdan Cristian Călin, le recomandă precauţie oamenilor care ajung în zonă, iar celor care văd animalul să anunţe poliţia şi autorităţile locale.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase