Ministrul Muncii, acuzații dure la adresa politicienillor de dreapta, privind pensiile românilor. „Acum licitează cu ce? Cu sărăcia oamenilor, cu nevoile părinţilor şi bunicilor noştri. Este de condamnat aşa ceva”

Ministrul Muncii, acuzații dure la adresa politicienillor de dreapta, privind pensiile românilor. Acum licitează cu ce? Cu sărăcia oamenilor, cu nevoile părinţilor şi bunicilor noştri. Este de condamnat aşa ceva
Sursă Foto - Antena3
Publicat: 12/11/2022, 16:01
Actualizat: 12/11/2022, 16:03

Marius Budăi, ministrul Muncii, a făcut sâmbătă – în discursul ţinut în cadrul conferinţei de alegeri a PSD Vrancea – acuzații dure la adresa „politicienilor de dreapta”, despre care afirmă că „licitează cu necazul părinţilor şi bunicilor noştri.” Declarațiile politicianului vin urmare discuțiilor privind procentul cu care ar trebui majorate de anul viitor pensiile.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la finalul Biroului Politic Naţional al PNL de luni, că partidul va propune coaliţiei o creştere a pensiilor de 15%, în cazul în care bugetul pentru anul viitor va permite acest lucru, potrivit news.ro.

„În acest an, când am fost delegat de Marcel Ciolacu să prezint viziunea PSD-iştilor pentru a veni în sprijinul oamenilor, spuneau că nu se pot majora pensiile cu 10% şi că ”Demisia, Budăi”! Acum licitează. Acum licitează cu ce? Cu sărăcia oamenilor, cu nevoile părinţilor şi bunicilor noştri, cu necazul părinţilor şi bunicilor noştri şi parcă ar fi – unii din ei sunt în opoziţie, alţii sunt la putere – parcă ar fi vrut ei să dea mai mult, dar nu vin cu soluţii.

În lumea asta foarte multe sunt de licitat – licităm să cumpărăm o casă, o maşină – dar nu licităm cu destinul părinţilor şi bunicilor noştri. Este de condamnat aşa ceva”, a adăugat ministrul Muncii la reuniunea de partid.

„Noi, PSD suntem cei care, de fiecare dată când am fost la guvernare, am avut un pact cu cetăţenii României”

„Mai important este că l-am şi respectat. Mă încearcă o tristeţe enormă când văd politicieni de dreapta, indiferent de partidul din care provin, care în anul 2021, adică în anul în care România şi globul nu era traversat de aceste crize profunde (…) se chinuiau anul trecut, cheltuiau toată energia lor, de dimineaţa până seara, să ne spună cum nu se poate: cum nu se pot mări alocaţiile copiilor, cum nu se poate şi nu trebuie să mărim salariul minim, cum nu se poate să majorăm pensiile.

Dar se puteau achiziţiona atunci izolete la preţuri enorme, ne spune domnul profesor Rafila de vaccinuri de miliarde de euro pe care acum România trebuie să le arunce. Alea se puteau face, dar pensii, salarii, alocaţii, sprijin pentru mediul de afaceri, nu se putea face”, a afirmat Marius Budăi sâmbătă, în discursul ţinut în cadrul conferinţei de alegeri a PSD Vrancea.

Peste 3,5 milioane de pensionari trăiesc la limita sărăciei

Peste 3,5 milioane de pensionari, adică peste 70%, trăiesc cu mai puțin de 2.000 de lei pe lună, iar 1,2 milioane dintre aceștia sunt în deprivare materială severă, cu venituri lunare de doar 1.000 de lei.

La polul opus sunt aproape 10.000 de pensionari care au pensii ce depășesc și 20.000 de lei pe lună. Guvernul ia în calcul o majorare a pensiei din 2023, cu aproximativ 10%, o creștere care se va simți doar pentru cei care au pensii mari. În condițiile unei inflații de aproape 16% și a creșterii prețurilor la energie și la unele alimente la niveluri record, o persoană care are un venit lunar sub 2.000 de lei va fi în continuare în risc de sărăcie.

Premierul Nicolae Ciucă vorbește de o majorare a pensiilor de la 1 ianuarie 2023 care nu poate fi mai mare de 11%, ținând cont de posibilitățile bugetare. Și ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că sigur va fi o majorare a pensiilor, de cel puțin 10%, într-o singură tranșă, dând asigurări că această creștere poate fi acoperită de bugetul de stat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia