Ministrul Muncii, Marius Budăi, despre NEGOCIERILE cu sindicatele din educaţie de duminică: „Soluţia nu este doar la mine, ci la întreaga Coaliție”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, despre NEGOCIERILE cu sindicatele din educaţie de duminică: „Soluţia nu este doar la mine, ci la întreaga Coaliție”
Ministrul Muncii, Marius Budăi / Sursa: MEDIAFAX FOTO-Alexandru Dobre
Publicat: 21/05/2023, 07:50
Actualizat: 21/05/2023, 08:01

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat sâmbătă, la Antena 3, despre negocierile cu sindicatele din educaţie că nu crede că soluţia este doar la el, ci la întreaga coaliţie.

Întrebat dacă va merge în faţa profesorilor cu o majorare a salariilor, ministrul a spus că nu merge la o negociere cu concluziile şi cu liniile deja ştiute din acest moment.

„Legea salarizării este parte a cererii numărul 4 şi noi suntem încă cu cererea numărul 2 neînchisă”, a precizat ministrul.

„Sunt într-o perioadă extrem de delicată, în care gândul meu să duce către cei trei milioane de copii şi cei aproximativ 300.000 de lucrători din sistemul de educaţie şi consider că este mai presus de orice dispută a unuia sau altuia. Decizia şi ceea ce Marcel Ciolacu a decis, să întrerupem orice discuţie, orice negociere politică, pentru că orice funcţie publică, politică, într-un guvern este mult mai puţin importantă decât destinul a peste trei milioane de copii şi trebuie să lăsăm aceste discuţii deoparte şi din respect pentru cadrele didactice şi din dorinţa de a rezolva aecastă problemă, voi fi mâine (duminică-n.r.) în Bucureşti, prezent la aceste discuţii”, a spus Marius Budăi, la Antena 3.

„Nu cred că soluţia este doar la mine, eu cred că soluţia este la întreaga coaliţie”, a precizat ministrul, la referire la greva profesorilor.

„Dacă ar fi fost soluţia doar la mine şi la colegii mei, că nu lucrez singur la această lege, atunci vă garantez că într-o lună, maxim două, am închis această temă şi sper să o şi fac, însă aici nu vorbim doar de lege, vorbim de finanţare, de mult mai multe lucruri şi mai vorbim că dacă acest PNRR a fost scris în secret, eu am aprobarea preşedintelui PSD şi a partidului să nu facem o reformă pe ascuns”, a mai spus Budăi.

Ministrul Muncii a precizat că a avut discuţii cu toate ministerele şi primeşte deja parte din solicitările celor din sistem şi le-a trimis către Banca Mondială.

„Aşteptăm analizeze de impact şi apoi le centralizăm şi să continuăm discuţia. Legea salarizării este parte a cererii numărul patru, noi suntem încă cu cererea numărul doi neînchisă. Orice decizie ia coaliţia, vizavi de reglementări, sunt un om care a lucrat în domeniu şi mă voi achita de îndatoriri”, a afirmat Budăi.

O nouă rundă de negocieri cu profesorii

O nouă rundă de negocieri va avea loc duminică, 21 mai, între sindicatele din Educație și reprezentanții Guvernului.

Premierul Nicolae Ciucă a invitat sindicatele din Educaţie la noi negocieri, în contextul grevei generale anunțate pentru 22 mai, iar liderii profesorilor au răspuns invitaţiei.

Întrebat dacă va merge la negocierile cu profesorii, de duminică, cu o majorare de salarii, ministrul Marius Budăi a spus: „Nu este un lucru la care să răspundă ministrul Muncii acum, fără să fie această discuţie transparentă mâine”.

„Nu mergem la o negociere şi la o discuţie în cadrul unui dalog social onest cu concluziile şi cu liniile deja ştiute din acest moment”, a mai afirmat Budăi.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom