Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat numele noului director general al Metrorex. Care va fi principalul obiectiv al acestuia

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat numele noului director general al Metrorex. Care va fi principalul obiectiv al acestuia
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă / Foto: Alianța USR PLUS
Publicat: 08/03/2021, 23:35

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat luni seara, la Radio România Actualități, cine va fi numit director general al Metrorex. Acesta este economistul Ştefan Paraschiv, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie Romaero Băneasa.

Numirea sa va fi făcută marți, 9 martie, iar ministrul a explicat că noua conducere a companiei va avea ca principal obiectiv redresarea financiară a Metrorex.

Obiectivele sunt în primul rând cele care rezultă din Raportul Corpului de Control al Ministrului Transporturilor. Rezolvarea problemelor precum situaţia financiară a Companiei şi găsirea unui echilibru între cheltuieli şi venituri. Lucrurile au ajuns într-un punct în care nu sunt sustenabile sub nicio formă, doar 30 % din cheltuielile Metrorex sunt acoperite din venituri apoi vorbim despre incertitudinea juridică a spaţiilor comerciale de la metrou (…) Legea Bugetului prevede că, pentru companiile de stat cu pierderi, cheltuielile salariale nu pot depăşi nivelul de la începutul anului 2020. Există posibilitatea ca Metrorex să redevină o companie pe baze sănătoase prin ajustarea cheltuielilor salariale raportat la veniturile acesteia, a declarat, la RRA, ministrul Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor a trimis, recent, Corpul de Control la Metrorex și apoi a anunțat că au fost descoperite numeroase nereguli privind salariile, sporurile și spațiile comerciale de la metrou.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, după controlul de la Metrorex: Un consilier al directorului câștigă 9.500 de lei în mână, dublu față de un consilier de ministru

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut o serie de declarații după ce Corpul de Control al ministerului pe care îl conduce a făcut un raport despre situația de la Metrorex.

Inspectorii din Corpul de Control al Ministerului Transporturilor au ajuns la concluzia că salariile de la Metrorex nu pot rămâne la nivelul din prezent decât dacă numărul de angajați al regiei de transport va fi redus.

De asemenea, aceștia au precizat în raport că sporul de tunel, în valoare de 20-40%, este aplicat în mod abuziv deoarece aproape toți cei 5.000 de angajați îl primesc, inclusiv cei care lucrează la birou, sunt economiști, traducători sau consilieri ai unor directori.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarat, într-o intervenție la Digi 24, că se va adresa Curții de Conturi pentru a determina valoarea prejudiciului creat și pentru a determina care sunt persoanele responsabile.

Organigrama e aglomerată. Avem casieri, dar totuși avem automate, avem mecanic și sistem mecanic și sunt convins că sunt alte locuri unde e posibil, dacă ne uităm la consilieri, profile de psihologi, traducători. Organigrama pare foarte împănată cu poziții foarte bine plătite față de piață. Doar un exemplu, consilierii directorului Metrorex câștigă dublu față de cât câștigă consilierii de ministru. Da, asta e situația. 9500 de lei în mână”, a declarat ministrul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, nu exclude majorarea tarifului la metrou: „Este o opțiune”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat joi seară, la Digi 24, că nu exclude majorarea tarifului la metrou, în contextul în care acesta nu a mai crescut de 5-6 ani.

Este o opțiune”, a răspuns Cătălin Drulă, fiind întrebat la Digi24 dacă este posibilă creșterea tarifului la metrou în acest an.

Ministrul Transporturilor a spus că de cinci-șase ani nu a mai crescut tariful, dar că acest lucru ar ajuta compania.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase