VIDEO | Minoră din Timiș, abuzată sexual şi forţată să se prostitueze timp de trei ani. Cum a scăpat de agresori sora sa, care abia a împlinit 14 ani

Publicat: 30/06/2022, 22:19
Actualizat: 01/07/2022, 21:49

O adolescentă de 16 ani din comuna Iecea Mare, județul Timiș, a fost victima unei reţele de traficanţi, timp de trei ani! Bărbaţii au profitat că fata nu avea pe nimeni şi au forţat-o să se prostitueze.

Coşmarul fetei a început când avea 13 ani, atunci când cei trei proxeneţi, între care doi fraţi gemeni, au profitat că tatăl fetei a murit şi că mama ei era plecată la muncă în străinătate, în Germania, iar adolescenta se afla în grija bunicului.

Ani la rând a îndurat abuzurilor celor trei, iar când a împlinit 16 ani aceștia au forţat-o să se prostitueze. Mai mult, agresorii puseseră ochii şi pe sora sa, care abia a împlinit 14 ani.

Ei voiau să o forţeze şi pe ea să se prostitueze, dar poliţiştii au intervenit la timp, potrivit Observatornews.ro, care informează că trei traficanţi şi cinci clienţi au fost ridicaţi de oamenii legii în cătuşe, joi dimineață, chiar din locuinţele lor.

La finalul perchezițiilor, oamenii legii au pus în aplicare opt mandate de aducere, pe numele acestora. În casele indivizilor, anchetatorii au descoperit mai multe sume de bani, dar și țigări de contrabandă, scrie presa locală din Timiș.

Cum acționau bărbații și când au aflat autoritățile de activitatea lor

Indivizii îi găseau clienţii şi o duceau pe fată într-un parc sau chiar pe câmp, cerând diverse sume de bani de la fiecare individ care profita de ea.

„Din actele premergătoare şi verificările efectuate, a reieșit că, în cursul lunii mai 2021, membrii grupării ar fi racolat cele două minore şi, profitând de faptul că acestea provin din familii sărace, ar fi abuzat de naivitatea acestora și, prin acte de violență fizice și verbale, le-ar fi convins să întreţină relaţii sexuale cu mai mulți bărbați pe zi. Aceștia, după consumarea actelor sexuale, ar fi plătit membrilor grupării în jur de 50-60 de lei”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Timiș.

Adolescenta a scăpat din mâinile traficanţilor, la sfârşitul lunii martie, când autorităţile au aflat de coșmarul prin care trecea. Atunci, a fost dusă într-o locuinţă protejată, unde a primit ajutor de specialitate.

„Beneficiază de servicii de asistenţă psihologică, asistenţă medicală, orientare şcolară, suport material”, a precizat Smaranda Marcu, reprezentanta Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Timiş.

FOTO – Captură video: Observator TV/Antena 1

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult