Miracolul din Kiev. În mijlocul invaziei, o tânără de 23 de ani a născut într-un adăpost de război

Publicat: 26/02/2022, 12:27

În timp ce bombele rusești cădeau asupra Kievului, un miracol a avut loc în mijlocul haosului. O femeie de 23 de ani a adus pe lume o fetiță, chiar într-un adăpost de război.

Proaspăta mamă a fost dusă la spital cu o ambulanță și, atât ea, cât și fetița, sunt sănătoase, notează Daily Mail.

Venirea pe lume a fetiței este văzută ca un miracol, mama ei spunând că: „Nașterea ta este o speranță în aceste vremuri sumbre”.

Poza cu bebelușa în timp ce o ține de deget pe mama ei a făcut înconjurul internetului.

Președinta Conferinței Democrația în Acțiune, Hannah Hopko, a scris că „Mia s-a născut la un adăpost în această noapte, într-un mediu stresant – bombardarea Kievului. Mama ei este fericită după această naștere dificilă. Apărăm viețile și umanitatea”.

?A young mother gave birth to her daughter in an underground metro station in Kyiv last night.

Hannah Hopko, a Ukrainian politician, shared a picture of baby Mia online, saying: „Mia was born this night in stressful environment- bombing of Kyiv” https://t.co/Gp50i0A4Ax pic.twitter.com/SMlDd7NBsN

— The Telegraph (@Telegraph) February 26, 2022

A treia zi de război

E a treia zi în care locuitorii din Kiev se trezesc în zgomotul exploziilor și al focurilor de armă. Sâmbătă dimineața, trupele ruse au avansat spre oraș, după două zile de lupte la periferia capitalei Ucrainei.

Guvernul de la Kiev spune că luptele au pornit deja pe străzile capitalei Ucrainei. Anunțul vine la câteva ore după ce președintele Vlodomir Zelenski a spus că rușii vor asalta orașul.

„În primele ore ale zilei de sâmbătă, videoclipuri de la martori oculari arată explozii care au loc într-o zonă de la nord-vest de Kiev. În zonă există o bază militară. Echipele CNN din capitală au raportat, de asemenea, că au auzit explozii puternice în vestul și sudul orașului. La scurt timp după aceea, Serviciul de Stat al Comunicațiilor Speciale al Ucrainei a declarat că au loc ciocniri și într-o suburbie de est”, se arată în relatarea live a CNN.

Franţa va reloca 500 de militari în România în cadrul NATO în urma invadării Ucrainei vecine de către Rusia, a anunţat vineri seară şeful statului-major al armatelor franceze, generalul Thierry Burkhard.

„NATO a decis să-şi consolideze prezenţa, să trimită un semn foarte clar de solidaritate strategică, să poziţioneze forţe în România”, a declarat generalul Burkhard într-un interviu acordat Radio France Internationale şi France 24.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase