Moderna va cere autorizaţia în Europa pentru vaccinul destinat adolescenţilor între 12 şi 17 ani: „Idealul ar fi să-i protejăm înainte de sfârșitul lunii august”

Moderna va cere autorizaţia în Europa pentru vaccinul destinat adolescenţilor între 12 şi 17 ani: „Idealul ar fi să-i protejăm înainte de sfârșitul lunii august”
Publicat: 23/05/2021, 11:11
Actualizat: 23/05/2021, 11:15

În lupta împotriva răspândirii coronavirusului, Moderna încearcă, de asemenea, să se poziționeze asupra vaccinării adolescenților. Pentru aceasta, compania americană de biotehnologie Moderna va depune „la începutul lunii iunie” o cerere de autorizație de introducere pe piață, în Uniunea Europeană, pentru vaccinul anti-COVID, adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani.

Având în vedere că „până în vară, toți adulții care doresc să fie vaccinați vor fi primit o primă doză”, Stéphane Bancel a estimat că „va fi necesar apoi foarte repede să vizați adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani”.

În prezent, numai vaccinul de la Pfizer / BioNTech este autorizat pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16-18 ani în Europa; Pfizer a solicitat, de asemenea, autorizația pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani și a obținut-o deja în Statele Unite.

„Idealul ar fi să-i protejăm înainte de sfârșitul lunii august. Dacă nu ne vaccinăm masiv, riscul unui al patrulea val nu poate fi exclus ”, a explicat Stéphane Bancel, care se ocupă de biotehnologie din 2011, în Journal du dimanche.

Riscul celui de-al patrulea val

Având în vedere că „până în vară, toți adulții care doresc să fie vaccinați vor primi o primă doză”, Stéphane Bancel, CEO al Moderna, consideră că „va fi apoi foarte rapid să se adreseze adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani”

De săptămâna viitoare, vaccinul va fi utilizat în Franța în afara centrelor de vaccinare, de către medici și farmaciști. Un pas în plus către accesibilitatea vaccinurilor și „imunitatea de grup”, a asigurat el, adăugând că a comunicat în mod regulat cu oficialii francezi, „în special cu președintele Macron” cu privire la situația sănătății.

De asemenea, Moderna testează în prezent eficacitatea a trei diferite tulpini – tulpina Wuhan, tulpina sud-africană și un amestec al celor două- împotriva a patru variante ale coronavirusului, studii pentru care se așteaptă primele rezultate la începutul lunii iunie, înainte de a fi în continuare testele umane.  cu scopul de a „furniza datele agențiilor de reglementare în august, pentru aprobare în septembrie”.

Variantele cresc „nivelul amenințării”

În total, Moderna ar putea produce trei miliarde de doze pe an, care, adăugate celor patru miliarde prezise de Pfizer-BioNTech, ar fi „suficiente pentru a vaccina întreaga planetă cu o primă doză”. Prin urmare, problema nu se referă la cantitățile de vaccin, ci mai degrabă la variantele care cresc „nivelul de amenințare”. Prin urmare, Stéphane Bancel recomandă „vaccinarea cu o a treia doză pentru toți cei expuși riscului de la sfârșitul verii, în special rezidenții căminelor de bătrâni”. Potrivit acestuia, este important să anticipăm, deoarece „două-trei luni de întârziere ar duce la numeroase spitalizări și decese”.

În ceea ce privește averea sa personală, care a crescut la peste cinci miliarde de dolari conform Forbes în timpul pandemiei din cauza acțiunilor sale la Moderna, Stéphane Bancel a asigurat finanțarea multor asociații datorită unei fundații create împreună cu soția sa: „Suntem hotărâți să oferim întreaga avere și să crească această fundație, numită Campioni ai iubirii ”.

Citește și: Producția vaccinurilor COVID-19 a generat noi miliardari pharma. Cine se află în fruntea listei

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...