Monica Macovei, CONDAMNATĂ la 6 luni de închisoare, despăgubiri pentru victimă și muncă în folosul comunității după accidentul de la Mangalia

Monica Macovei, CONDAMNATĂ la 6 luni de închisoare, despăgubiri pentru victimă și muncă în folosul comunității după accidentul de la Mangalia
Monica Macovei
Publicat: 12/04/2024, 10:43
Actualizat: 12/04/2024, 16:25

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost condamnată vineri la șase luni de închisoare cu suspendare pentru accidentul de la Mangalia, soldat cu rănirea unui motociclist. De asemenea, ea va trebui să participe la programe de reintegrare socială și să presteze muncă în folosul comunității. Decizia instanței nu este definitivă.

„În baza art. 196 alin. 2 și 3 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, Condamnă pe inculpata Macovei Monica-Luisa, la pedeapsa închisorii de 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 91 C.pen. Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, se arată în minuta Judecătoriei Mangalia.

Pe durata termenului de supraveghere, Monica Macovei va fi obligată să se prezinte la serviciul de probațiune, să primească vizitele consilierului de probațiune și să anunțe orice schimbare în locuință sau loc de muncă.

De asemenea, ea va participa la programe de reintegrare socială și va presta muncă neremunerată în folosul comunității pentru o perioadă de 60 de zile.

Decizia instanței mai include și obligația de a plăti cheltuieli judiciare în valoare de 10.000 de lei, deși victima ceruse instanței ca Macovei să-i achite jumătate de milion de euro.

Motociclistul care a fost lovit de Monica Macovei, fostul ministru al Justiției, a rămas cu handicap în urma accidentului care a avut loc pe litoral.

Sentința poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Accidentul provocat de Monica Macovei

Monica Macovei a fost trimisă în judecată în septembrie 2023 pentru vătămare corporală din culpă, în urma unui accident pe DN 39, aproape de Mangalia, în care un motociclist a fost grav rănit.

Conform datelor din dosarul trimis în instanță, expertiza nu este favorabilă Monicăi Macovei. Potrivit autorului expertizei, în momentul accidentului, mașina condusă de Monica Macovei avea o viteză de 115 km/h, iar valoarea vitezei de impact a fost undeva la 73 km/h. În plus, raportul de expertiză arată și că această putea evita accidentul, în timp ce motociclistul nu putea nici să îl evite și nici să îl prevină, având în vedere situația dată, potrivit Realitatea.net.

Monica Macovei a încercat să arunce vina pe victimă

Monica Macovei a încercat inițial să plaseze vinovăția la motociclist imediat ce a fost audiată. Ea spunea că acesta circula foarte aproape de liniile despărțitoare ale drumului, pe de o parte, iar pe de altă parte, menționa că persoana care conducea motocicleta se deplasa cu viteză foarte mare.

Însă la începutul lunii septembrie 2023, Monica Macovei a depus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța o cerere pentru încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției, însă procurorul de caz nu a fost de acord. Mai mult, infracțiunea de vătămare corporală din culpă are la bază plângerea persoanei vătămate.

Expertiza ar fi arătat că Monica Macovei ar fi intrat pe contrasens, acroșând motociclistul care circula regulamentar.

„Am fost evaluat de către medic și mi s-a eliberat certificat în grad de handicap grav pentru vătămările produse în accidentul din 08/10/2022. Am fost operat ultima oară acum două-trei săptămâni și urmează celelalte. Mi s-a părut că a recunoscut doar în interesul dânsei.

Dacă îi pare rău sau să ia legătura cu mine. Ultima oară când am văzut-o pe aici pare mi s-a supărat-o pe mine. La vătămările astea nu am cum să mai fiu la ca înainte acum. Important e să conștientizeze ce a făcut, ce a greșit și poate să se corecteze, că până la urmă asta e natura pedepsei aplicată.

Să o corecteze pe viitor, să fie mai atentă. Important e că probabil n-o să mai conducă o perioadă”, a menționat bărbatul accidentat de Monica Macovei, potrivit Antena3.

CITEȘTE ȘI:

Monica Macovei și-a RECUNOSCUT vina în fața judecătorului. Bărbatul pe care l-a accidentat se simte însă umilit: „Nu a avut niciun regret”

SURSE: Monica Macovei așteaptă DECIZIA procurorilor, după ce a cerut încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, audiată de procurorii din Constanța în legătură cu accidentul în care a fost implicată

Monica Macovei a încercat să dea vina pe motociclistul acroșat în accidentul de anul trecut. Date din raportul de expertiză de la dosar

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Decizie pentru femeile din România. Se dă legea care va deveni obligatorie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ziua în care Rusia l-a regăsit pe Ţareviciul Alexei, ucis de bolşevici la 14 ani