Moscova alimentează ploșnița de pat care terorizează Parisul. În spatele psihozei se ascunde subversiv Kremlinul

Moscova alimentează ploșnița de pat care terorizează Parisul. În spatele psihozei se ascunde subversiv Kremlinul
Publicat: 23/10/2023, 17:42
Actualizat: 23/10/2023, 17:44

Ploșnițele care terorizează Franța sunt susținute de Rusia. Asaltul paraziților a ajuns subiect de dezbatere în Camera Unică a Parlamentului. Problema sanitară este reală, dar potrivit La Libre Belgique, care nu se pot abține să-și tușeze vecinii de aceeași limbă, rușii pun gaz pe foc.

La Paris, este în curs o adevărată infestare, numeroase locuinţe sau spații publice sunt cotropite de inamic. Prezenţa acestor insecte microscopice îi îngrijorează atât de mult pe francezi, încât a fost organizată o reuniune interministerială pentru a găsi soluţii insecticide, relatează La Libre Belgique.

Rusia hrănește frica

Însă, potrivit serviciilor de informaţii franceze, psihoza cu gândaci de pat este alimentată în mare parte de Rusia, care răspândeşte numeroase informaţii false pentru a menţine vie frica de ploşniţe în Franţa şi nu numai. Metoda are un nume: Doppel Ganger, care înseamnă literalmente „dublu” sau „sosie” în germană, arată publicaţia belgiană.

Insecticidul indispensabil și purtătorul ucrainean

Mai multe publicaţii franceze cunoscute au căzut victime dezinformării. Astfel, postul de radio RMC a dat exemplul unui articol fals care ar fi fost publicat de ziarul La Montagne, care susţinea că răspândirea rapidă a ploşniţelor ar fi fost rezultatul sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei. Ca urmare a sancţiunilor, se spunea în pretinsul articol, produsele chimice necesare pentru eradicarea dăunătorilor nu au mai putut fi exportate în Franţa, ceea ce a complicat eradicarea ploşniţelor. Acest articol era, bineînţeles, complet falsificat şi nici măcar nu a fost publicat vreodată, dar versiunea sa deturnată a fost împărtăşită de francezi pe reţelele sociale. Un alt exemplu se referă la un articol falsificat care ar fi fost publicat de ziarul Libération, care a fost partajat iniţial pe un grup Telegram. Acest pretins articol susţinea că refugiaţii ucraineni se aflau în spatele infestării din Franţa.

Londra stă să cadă

După ce ploșnițele de pat au luat cu asalt Parisul, răspândirea acestor insecte a scăpat de sub control și în Londra. Firmele de dezinsecţie spun că nu mai fac față numărului mare de solicitări, chiar dacă mulți oameni care au ploșnițe nici nu raportează.

Tony King, proprietarul firmei Pied Piper Pest Control, a spus că au fost găsite ploşniţe în birouri, autovehicule, dar şi în locuinţe. ”Am fost asaltaţi de solicitări referitoare la ploşniţe – muncim pe brânci din cauza asta de cel puţin opt sau nouă luni”, a declarat el pentru agenţia de presă PA, potrivit DPA, preluată de Agerpres. Acesta a adăugat că este o ”epidemie de ploşniţe în West London”, unde apartamentele din casele victoriene sunt principala sursă a cazurilor. Potrivit lui King, creşterea este cauzată de intensificarea călătoriilor internaţionale ca urmare a încheierii pandemiei de COVID-19. El a adăugat că o altă problemă este că ”mulţi oameni au ploşniţe, dar nu le raportează”. „Sunt peste tot” David Cain, fondatorul firme Bed Bugs Limited, a spus că s-a înregistrat o ”creştere exponenţială” a cazurilor de ploşniţe în ultimii 20 de ani şi că în prezent ”au scăpat de sub control”. ”Problema este mai gravă acum decât a fost probabil prin anii 1930 şi 1940”, a mai spus el. Numărul cazurilor de ploşniţe cu care s-a confruntat a crescut de la circa patru-cinci pe săptămână în 2007 la 15-20 anul acesta. ”Nu sunt doar în paturile oamenilor: sunt în transportul public, cabinete medicale, cinematografe, restaurante – peste tot”, a mai spus acesta. Cain a spus că ştirile despre infestarea din Paris a determinat o creştere a solicitărilor în Londra, ca un fel de ”diversiune” creată de social media. ”Oamenii se confruntă cu ploşniţe în aproape toate marile oraşe din lume. Nu relatează despre ele atât de mult pe reţelele de socializare aşa cum fac cei din Paris”.

Citiți și: Atenție unde dormiți când mergeți în vacanță! Specialiștii avertizează că avem invazie de ploșnițe, aduse acasă din spații de cazare neigienizate

România, reclamată la CEDO de un deținut din cauza mâncării şi a ploşniţelor. „Fasole, fasole și iar fasole!”

Povestea incredibilă a unor români care au fost în vacanță în Turcia! „Dimineață, lenjeria era pătată de sânge”

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Surpriză la pompă, înainte de Paște. Prețurile carburanților
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic