Motivul incredibil pentru care un dispecer i-a închis telefonul unei femei, care raporta împușcături în apropiere

Motivul incredibil pentru care un dispecer i-a închis telefonul unei femei, care raporta împușcături în apropiere
Publicat: 05/06/2022, 18:23

Un operator al serviciului american de urgență 911 din New York a fost concediat pentru că a gestionat necorespunzător apelul telefonic inițiat de o angajată a supermarketului din Buffalo (New York) unde, pe 14 mai, a avut loc un atac armat soldat cu 10 morți și 3 răniți.

Dispecerul a închis apelul angajatei care a sunat pe motiv că aceasta vorbea în șoaptă și nu a înțeles ce spune.

Acesta a fost concediat joi, scrie digi24.ro, pentru gafa sa monumentală. Latisha Rogers, asistent manager la supermarketul Tops, unde a avut loc atacul armat, a spus că se afla la serviciu, când un tânăr alb, Payton Gendron, de 18 ani, a intrat în magazin și a început să tragă în oameni.

Angajata a sunat la 911, unde a cerut ajutor, dar dispecerul a certat-o: „N-ai de ce să șoptești, că nu te aud”. După care i-a închis telefonul în nas!

Serviciul Central al Poliției a analizat apelurile referitoare la atacul armat și a considerat că purtarea angajatului de la 911 este „inacceptabilă”.

Dispecerii sunt învățați că, dacă cineva vorbește în șoaptă, cel mai probabil se află în mare pericol, a declarat Mark Poloncarz, director executiv al comitatului Erie.

Criminalul Payton a fost pus sub acuzare pentru 25 de capete de acuzare, între care omucidere, terorism național și portul armelor. Acesta riscă închisoarea pe viață fără posibilitatea de eliberare condiționată.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase