Motivul incredibil pentru care un militar și-a dat demisia din Armată. Ce a fost pus să facă / „Îmi e rușine de sistemul bolnav”

Motivul incredibil pentru care un militar și-a dat demisia din Armată. Ce a fost pus să facă / „Îmi e rușine de sistemul bolnav”
Motivul incredibil pentru care un militar și-a dat demisia din Armată. Ce a fost pus să facă / „Îmi e rușine de sistemul bolnav” / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 14/11/2022, 08:30

În timp ce alte state din vecinătate își întăresc tot mai mult forțele armate, după invadarea Ucrainei de către Rusia, în România apar știri cu plecări din rândurile militarilor. Mai precis, demisii cu scandal și reproșuri aduse autorităților.

La Satu Mare, un bărbat în vârstă de 36 de ani, încadrat militar pe bază de contract, a denunțat unilateral înțelegerea avută cu MApN și a ținut să-și facă publică nemulțumirea legată de superiorii ierarhici.

Militarul, pus să plătească 3500 de lei

Motivul este unul incredibil, după cum afirmă fostul militar: a fost pus să plătească suma de 3.500 lei, reprezentând cheltuielile cu pregătirea sa militară, deoarece a ales să plece din Armată cu doi ani mai devreme decât era termenul prevăzut în contract.

Aceasta este «paguba» adusă de mine Statului Român pentru că nu am respectat contractul de 4 ani. Suma trebuie restituită deoarece domnii consideră că în perioada de școlarizare (3 luni și jumătate mai exact), în Râmnicu Vâlcea, la Centrul de Perfecționare Geniu și EOD «Panait Donici», am avut parte de așa-zisa școlarizare, cazare și mâncare! Am avut parte însă de 12 ore pe zi muncă la săpat șanțuri, deoarece în acea perioada s-au făcut lucrări de modernizare a instalație de canalizare a unității, în frig, fiind pe perioada iernii, mâncare proastă, fiind nevoit să apelez la mâncare externă și frig în încăperile de cazare, școlarizarea propriu-zisă existând doar în acte.

Da! Nu am respectat un contract și voi plăti, dar ar trebui ca Statul să mă plătească pe mine pentru munca brută depusă, în locul firmelor care ar fi luat bani frumoși pe acele proiecte de modernizare, bani care au rămas în buzunarele Statului. Îmi e rușine de sistemul bolnav al acestei țări! MULȚUMESC ROMÂNIA!”, este mesajul transmis de către sătmăreanul devenit civil.

Potrivit presasm.ro, în documentul emis de către Armata Română, prin ofițerii de la Batalionul 52 Geniu Tisa, se arată ce anume i se impută bărbatului: „Valoarea pagubei este de 3.482,95 lei, reprezentând cheltuieli de şcolarizare pentru încetarea raporturilor de muncă înainte de îndeplinirea contractului. Se angajează (…) care în data de 19.09.2022 a trecut în rezervă prin demisie, făcându-se vinovat de neîndeplinirea contractului încheiat la finalizarea studiilor (09.03.2020) şi avea obligaţia de a îndeplini serviciul militar timp de 4 ani (1461 zile), începând cu data de 09.03.2020 până la data de 08.03.2024”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...