Mutat în Nordul Îndepărtat al Rusiei, Navalnîi a ajuns direct la CARCERĂ: „Astăzi înghețam și mă gândeam la Leonardo DiCaprio în Revenant”

Mutat în Nordul Îndepărtat al Rusiei, Navalnîi a ajuns direct la CARCERĂ: „Astăzi înghețam și mă gândeam la Leonardo DiCaprio în Revenant”
Publicat: 09/01/2024, 15:19
Actualizat: 09/01/2024, 15:49

Disidentul rus Alexei Navalnîi a fost transferat într-un penitenciar de maximă siguranță din Nordul Îndepărtat al Rusiei lui Vladimir Putin, iar contactul cu noul loc de detenție se dovedește a fi unul dur.

Potrivit unui mesaj postat de criticul înverșunat al „Țarului” de la Kremlin – care a ajuns în mediul online prin intermediul familiei și avocaților lui Alexei Navalnîi -, acesta a fost trimis deja, pentru 7 zile, la carceră, motivul fiind acela că nu „răspunde” la munca educațională și „nu trage concluziile potrivite pentru sine”.

Penitenciarul în care Alexei Navalnîi își va ispăși condamnarea de 19 ani de închisoare pentru „activități extremiste” se află în satul Kharp de pe Yamal, iar disidentul a transmis, anterior, și informația conform căreia „cel mai apropiat oraș poartă numele frumos Labytnangi”.

„Condamnatul Navalnîi nu răspunde la munca educațională, nu trage concluziile potrivite”

Totuși, Navalnîi recunoaște că a fost o „naivitate” din partea sa să creadă că nu va mai fi hărțuit de conducerea penitenciarului și să plece de la ideea că Vladimir Putin este, în sfârșit, mulțumit.

Ideea că Vladimir Putin era mulțumit că m-a închis într-o cazarmă din Nordul Îndepărtat, iar acum vor înceta să mă hărțuiască prin plasarea într-o celulă de pedeapsă a fost o naivitate.

De îndată ce am ieșit din carantină (n.red. – mi s-a spus): «Condamnatul Navalnîi a refuzat să se prezinte în formă, nu răspunde la munca educațională, nu trage concluziile potrivite pentru sine».

7 zile într-o celulă de pedeapsă. Un detaliu frumos: în celula de pedeapsă rutina zilnică este ușor diferită. De obicei, plimbarea în aer liber are loc după-amiaza și, deși este o noapte polară, este cu câteva grade mai cald la acele ore. Curtea mea de exerciții are 11 pași de la perete (n.red. – lungime) și 3 până la perete (n.red. – în lateral) – nu o plimbare prea mare, dar măcar o mișcare, așa că ies.

Sursa – Alexei Navalnîi / Instagram

Pentru cei aflați la carceră sunt ieșiri în curtea de exerciții la 6:30 dimineața. Dar deja mi-am promis că voi încerca să ies la plimbare pe orice vreme. Temperatura nu a coborât, încă, sub -32°C. Dar chiar și la această temperatură, poți merge mai mult de o jumătate de oră”, a trasmis Alexei Navalnîi.

„Aici ai nevoie de un elefant, un elefant fierbinte, bine prăjit”

Alexei Navalnîi încearcă, o dată în plus, să își păstreze tonusul și recurge la accentele ironice pentru a arăta că, totuși, este bine, în ciuda tuturor hărțuirilor la care este supus de autorități.

Spune că o plimbare o asemenea temperatură scăzută este „revigorantă” și amintește de o scenă din fimul „Revenant”, cu Leonardo di Caprio în rolul principal.

Sunt puține lucruri la fel de revigorante ca o plimbare în Yamal la 6:30 dimineața. Și ce minunată adiere proaspătă suflă în curte, în ciuda gardului de beton! Astăzi mă plimbam, înghețam și mă gândeam la Leonardo DiCaprio și la trucul eroului său cu un cal mort din filmul «The Revenant». Nu cred că ar funcționa aici. Un cal mort, aici, ar îngheța în aproximativ 15 minute.

Aici ai nevoie de un elefant, un elefant fierbinte, bine prăjit. Dacă tăiați burta unui elefant proaspăt încălzit și intrați în ea, vă puteți încălzi pentru un timp. Dar de unde pot lua un elefant fierbinte în Yamal, și chiar la 6:30 dimineața? Va trebui să îngheț”, conchide disidentul rus Alexei Navalnîi.

Sursa foto principală – Profimedia Images


Citește și:

ANALIZĂ | Israel și Rusia, sfârșitul prieteniei? Războiul din Ucraina duce Moscova și mai aproape de Teheran: „Răcire bruscă a relațiilor cu Tel Aviv”

ANALIZĂ | Maxim Starchak, expert în arme nucleare, despre ultima MUTARE a Kremlinului: ”O reacție nucleară în lanț este foarte greu de oprit”

Ungaria cumpără mai mult GAZ RUSESC, în pofida criticilor occidentale. CEO Gazprom: „Vom suplimenta volumul în această iarnă, în mod continuu”

EXCLUSIV | Româno-palestinian din Gaza, acuzat că ar fi „pilonul” Hamas în țara noastră. Cum a scăpat de expulzare

ANALIZĂ | Kremlinul ”umflă” rubla și impune controlul capitalului în Rusia. Alexandra Prokopenko (Carnegie): Totul pentru realegerea lui Putin în 2024

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Povestea tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii