Alexei Navalnîi, după ce a primit încă 19 ani de închisoare: ”Ești OBLIGAT să-ți predai Rusia unei bande de trădători și hoți care au preluat puterea”

Alexei Navalnîi, după ce a primit încă 19 ani de închisoare: ”Ești OBLIGAT să-ți predai Rusia unei bande de trădători și hoți care au preluat puterea”
Publicat: 05/08/2023, 10:54
Actualizat: 05/08/2023, 12:41

Acuzat și de ”extremism”, după ce fusese condamnat la 9 ani de închisoare pentru ”fraudă”, disidentul rus Alexei Navalnîi a mai primit încă 19 ani de închisoare. Procurorii ruși ceruseră ca adversarul declarat al lui Vladimir Putin să fie condamnat la 20 de ani de închisoare, iar Navalnîi anticipase, de altfel, că va trebui să mai stea ”o perioadă lungă” în spatele gratiilor.

Disidentul rus explicase și cum va fi calculată condamnarea sa – mai multe detalii AICI -, spunând că Rusia s-a prăbușit și că totul se rezumă la distrugerea tuturor celor care i se opun lui Vladimir Putin.

După ce a fost condamnat, Alexei Navalnîi a transmis, prin intermediul echipei sale, un scurt mesaj în care concluzionează că nici nu contează numărul anilor pe care îi va petrece în spatele gratiilor, iar speranța de viață se măsoară, practic, în speranța de viață a regimului lui Vladimir Putin. Totodată, Navalnîi le-a transmis tuturor celor care îi sunt alături, de atâta vreme, că Vladimir Putin nu trebuie să își atingă scopul.

19 ani de regim special în închisoare. Numărul anilor nici nu contează. Înțeleg perfect că mulți deținuți politici ispășesc condamnări pe viață. Speranța de viață se măsoară în timpul rămas din viața mea sau în durata de viață a acestui regim.

Anii de condamnare nu sunt, paradoxal, pentru mine. Sunt pentru tine. Ei vor să te sperie pe tine, nu pe mine, și să te priveze de voința de a rezista. Ești obligat să-ți predai Rusia fără luptă unei bande de trădători și hoți care au preluat puterea. Putin nu trebuie să-și atingă scopul. Nu-ți pierde voința de a rezista”, a transmis Alexai Navalnîi după ce a fost condamnat la încă 19 ani de închisoare.

În iunie, Alexei Navalnîi a împlinit 47 de ani

În data de 4 iunie, Alexei Navalnîi a împlinit 47 de ani, ”sărbătorind” în penitenciarul de maximă siguranță IK-6 Melekhovo, acolo unde este încarcerat alături de cei mai periculoși criminali.

Navalnîi a precizat că într-o astfel de zi trebui să fii sincer cu tine însuți și a recunoscut că nu și-ar fi dorit, niciodată, să se trezească într-o astfel de ”gaură de iad”.

În dimineața zilei de naștere trebuie să fii sincer cu tine însuți, așa că îmi pun întrebarea: sunt într-adevăr într-o dispoziție bună sau mă forțesc să mă simt așa?

Răspunsul meu este următorul: chiar sunt. Să recunoaștem, bineînțeles că mi-aș dori să nu fiu nevoit să mă trezesc în această gaură de iad și în schimb să iau micul dejun cu familia, să primesc sărutări pe obraz de la copiii mei, să desfac cadourile…

Dar viața funcționează în așa fel încât progresul social și un viitor mai bun pot fi realizate doar dacă un anumit număr de oameni sunt dispuși să plătească prețul pentru dreptul lor de a avea credință”, a transmis Alexei Navalnîi. (alte detalii AICI)

Sursa foto – Profimedia Images


Citește și:

Mâna lungă a Moscovei. Federația Rusă avertizează ”Evenimentul Zilei”! Dan Andronic: ”O dovadă de ipocrizie demnă de analele istoriei”

VIDEO EXCLUSIV | Deținutul Cristian Rizea a gustat din aerul libertății, în cătușe. Dus, sub pază, la spital!

Alexei Navalnîi, DECLARAȚIE finală în fața instanței: ”În jurul lui Putin zac zeci de mii de oameni uciși în cel mai stupid război al secolului 21”

ANALIZĂ | Tatiana Stanovaya, despre ”Bătălia pentru Kremlin”: ”Există zeci de mini-Prigojini în Rusia, mai este Putin liderul de care au nevoie?”

Curtea Supremă a Rusiei respinge recursul jurnalistului Ivan Safronov, judecat pentru ”TRĂDARE”: ”22 de ani într-o închisoare din Siberia”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
S-A DECIS PLATA a câte 3.000 de euro pe lună. Banii intră direct ÎN CONTUL...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cercetătorii spun că au găsit noi dovezi pentru o planetă ascunsă în Sistemul Solar