„Naționala 100”. Echipa secolului, votată de „Juriul Jurnaliștilor”. Ce au ales cei care scriu

„Naționala 100”. Echipa secolului, votată de „Juriul Jurnaliștilor”. Ce au ales cei care scriu
Publicat: 25/06/2022, 22:02

Juriul alcătuit din “jurnaliștii de presă scrisă” a oferit o formulă de echipă ideală care se schimbă, din nou, pe anumite posturi, după ce decizia ultimelor jurii părea să fi fixat un “unsprezece” clar pentru “Naționala 100”.

Dar, mai înainte de a intra în “focurile” dezbaterii acestei decizii, să facem oficiile de gazdă, noi, cei de la Prosport, și să vă prezentăm componența acestui juriu.

Echipa secolului, votată de „Juriul Jurnaliștilor”

Începem cu Dumitru Graur, președintele Asociației Presei Sportive (APS) din România, decanul de vârstă și nu numai al acestui “unsprezece”, și cu Dorin Chioțea, actualul director al Departamentului Sport al Televiziunii Române, dar și fost redactor-șef al cotidianului Prosport la începutul anilor 2000. Ambii au votat și le mulțumim amândurora pentru acest lucru.

Au acceptat să ne ofere opțiunile lor de vot, de asemenea, fondatorul “Fanatik.ro”, Horia Ivanovici, dar și directorul general al site-ului, Vlad Roșca. Mulțumiri!

Scriitorul și editorialistul de la “Național”, Răzvan Ioan Boanchiș, cu amabilitate, ne-a dezvăluit, la rându-i, numele premianților săi.

Cristian Costache, fost ziarist la Prosport, Gazeta Sporturilor și nu numai, conducător la Rapid București ani la rând, actualmente la Prima Sport TV, ca invitat permanent, ne-a încredințat opțiunile sale de vot, cu ajutorul cărora am reușit să cristalizăm formula de joc gândită de acest juriu.

La fel stau lucrurile cu Alin Buzărin, editorialist de calibru, fost ziarist în prima echipă Prosport, tuturor acestora mulțumiri din partea redacției noastre!

Statisticianul Ligii Profesioniste de Fotbal, ziaristul deosebit care este Liviu Manolache, precum și Răzvan Toma, un alt excepțional statistician și fost redactor la Prosport, se adaugă membrilor acestui juriu, la fel ca și redactorul-șef al site-ului sport.ro, Andru Nenciu, și el fost în echipa noastră.

Și lor le mulțumim, dar și ziaristului Octavian Țopa, actualmente în Departamentul de Imagine și Comunicare al LPF, fost ziarist la Curierul Național, Ziua, Gol, Cancan, Averea, dar și șef al secțiilor de sport de la B1 TV și Național TV.

În cazul tuturor vorbim de experiențe copleșitoare, de zeci de ani de presă scrisă și nu doar scrisă!
Pentru timpul acordat demersului nostru și pentru promptitudinea cu care au răspuns acestuia, tuturor, din suflet, multe mulțumiri!

Să vedem acum, însă, și rezultatul votului acestor atât de importanți “condeieri”!

Formula acestora de “echipă a secolului” este următoarea: HELMUTH DUCKADAM-DAN PETRESCU, ȘTEFAN SAMEȘ, MIODRAG BELODEDICI, MICHAEL KLEIN-NICOLAE DOBRIN, GICĂ POPESCU, ILIE BALACI, GICĂ HAGI-MARIUS LĂCĂTUȘ, FLOREA DUMITRACHE ȘI FLORIN RĂDUCIOIU, ultimii doi, la egalitate pe postul de vârf de atac.

Selecționer: MIRCEA LUCESCU, ales aproape cu unanimitate de voturi! Pentru a cincea oară, în opțiunile celor șase jurii ale căror voturi le-am avut până acum sub analiză!

Să remarcăm, din start, reapariția în poarta “Naționalei 100” a lui Helmuth Duckadam, ales ca titular și de “Juriul Prosport”, și de “Juriul antrenorilor”. Astfel, “eroul de la Sevilla” îi “detronează” pe Silviu Lung și pe Bogdan Stelea, titulari în viziunea celorlalte jurii de până acum, cel al “Jurnaliștilor de radio”, al “Pasionaților de fotbal”, precum și cel “Jucătorilor”, acesta din urmă clasându-i pe amândoi pe primul loc, la egalitate de voturi!

O premieră absolută este însă titularizarea celui care a fost Ștefan Sameș, “eroul de pe Wembley”, pe postul de fundaș central dreapta, “stoper la marcaj”, cum se mai spunea în epocă. El îi înlocuiește pe Adrian Bumbescu, alesul “Juriului Prosport”, al “Juriului antrenorilor”, al “Juriului pasionaților de fotbal”, dar și pe Ioan Andone, primul în opțiunile de vot ale celor din “Juriul jucătorilor” și în cel al “Juriului jurnaliștilor de radio”.

Fundașul dreapta e același ca la toate celelalte jurii, adică Dan Petrescu, fundașul central stânga, adică “libero”-ul, continuă să fie Miodrag Belodedici, însă, surpriză!

Fundașul stânga nu mai este Cristi Chivu, ci postul revine regretatului Michael Klein, care mai deținuse această onorantă “titularizare” din partea unui singur juriu, cel format din marii antrenori.
În linia de mijloc, ca de obicei, nicio modificare a celor patru super-valori, așadar îi avem din nou aici pe Nicolae Dobrin, Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi și Ilie Balaci!

În atac, Marius Lăcătuș revine și el ca titular pe postul de extremă, ca de altfel, în viziunea tuturor celorlalte jurii de până acum, mai puțin în cea a “Juriului jurnaliștilor de radio”. Aceștia l-au văzut, pe acest post, ca titular, pe Marcel Răducanu.

Îl avem, deci, pe Lăcătuș, dar, alături în atac, ca “vârf”, din nou o premieră! Pe lângă titularizarea “Mopsului”, genialul Florea Dumitrache, alesul de către toate juriile de până acum, mai puțin de cel al Prosport, (care l-a văzut pe Adrian Mutu pe această poziție), lângă “Corsarul roib”, la egalitate de puncte, vine acum și Florin Răducioiu, cu adevărat colegul de atac al lui Marius Lăcătuș în multe partide ale “Generației de Aur”!

Să mai adăugăm că Florea Dumitrache a mai “împărțit” postul de titular și cu Adrian Mutu, în opțiunile de vot ale celor din “Juriul pasionaților de fotbal”.

Descoperă campania Prosport despre echipa de vis a primilor 100 de ani din Naționala de Fotbal a României.

Nu rata ocazia să iei parte la scrierea unei pagini din istoria echipei naționale. Votează acum echipa de vis și poți câștiga unul din cele 100 de tricouri ediție limitată Naționala 100!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
Se schimbă Revolut pentru România. Ce vor putea să facă acum clienții
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU